EDUCATIE 14 martie 2023

„Săptămâna meseriilor”, din nou un succes pentru LTNB

de David Leonard Bularca | 1647 vizualizări

Zeci de elevi de gimnaziu au intrat în contact cu meseriile prezentate de colegii lor mai mari de la liceu

Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” (LTNB) și-a deschis din nou ușile pentru elevii de gimnaziu, în cadrul „Săptămânii meseriilor”. Elevii, împreună cu profesorii de la LTNB, au organizat o serie de activități menite să le arate colegilor lor mai mici, care vor alege în următoarele luni ce liceu vor să urmeze, beneficiile învățământului tehnologic. Totul s-a desfășurat în perioada 6-10 martie, conform organizatorilor. 

În total, au fost organizate cinci tipuri de activități pentru elevii de gimnaziu:

  • „Meseria potrivită, un viitor sigur!”

Informare privind condițiile în care elevii pot avea acces în învățământul profesional și profesional dual și beneficiile acestor forme de pregătire;

Oportunități de angajare a absolvenților învățământului profesional și tehnic pe piața muncii locale.

  • „Automobilul, pasiunea mea”

Exerciții demonstrative pe simulatorul auto. Activitate practică aplicativă.

  • „De la bursa profesională la un salariu decent”

Vizite la operatori economici parteneri care susțin învățământul profesional dual din zonă, unde au putut observa dotările secțiilor de producție, fluxul tehnologic, ritmul de lucru, dar și pe colegii lor în timpul activității de instruire practică săptămânală. 

  • „O meserie bine aleasă reprezintă cheia succesului!”

Vizionare de filmulețe din cadrul orelor de pregătire practică de la domeniul Electronică și automatizări.

  • „Pași spre viitor”

Prezentarea activităților realizate de elevi la orele de pregătire practică din domeniul silvicultură prin vizionarea de planșe, filmulețe și produse recoltate din natură, privind existența dăunătorilor pădurii și atribuțiile pe care le are un pădurar privind apărarea integrității fondului forestier, conform organizatorilor. 

Învățământul dual – înființat în urmă cu doi ani la LTNB

În același timp, elevilor le-a fost prezentată și posibilitatea de a urma învățământul profesional dual.

„Această formă de învățământ a luat ființă în urmă cu 2 ani la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului și are parteneri pentru calificările „Confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice” și „Chelner (ospătar), vânzător în unitățile de alimentație” . Se adresează elevilor absolvenți de clasa a VIII-a cu vârsta de până la 26 ani, clasele/grupele de elevi sunt formate la inițiativa operatorilor economici interesați pe baza contractului de parteneriat și a contractelor individuale de pregătire practică, oferind o bursă la nivelul celei acordate din fondurile publice și alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor, aceștia fiind potențiali angajatori”, au mai transmis reprezentanții LTNB. 

Pentru anul școlar 2023-2024, LTNB va avea, la zi, patru domenii de studiu, fiecare cu câte o clasă formată din 24 de elevi: electronică și automatizări, mecanică, agricultură și silvicultură. 

Pentru seral va fi un singur domeniu de studiu: industrie textilă și pielărie, unde vor fi înființate două clase, fiecare cu câte 28 de elevi. 

Sursa foto: LTNB

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.