EDUCATIE 4 octombrie 2018

Proiectul „Ora de Net“ pentru promovarea siguranței pe internet în rândul tinerilor

de Covasna Media | 1575 vizualizări

„Ora de Net“ este un proiect inițiat de Organizația Salvați Copiii, în strânsă colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul General al Poliției Române și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție, prin acesta urmărindu-se promovarea utilizării internetului de către copii și adolescenți într-un mod cerativ, util și sigur.

În luna mai a acestui an au fost organizate o serie de seminarii regionale care au adus împreună specialişti, reprezentanţi judeţeni ai instituţiilor partenere, cu scopul de a forma echipe locale inter-disciplinare care să contribuie la creşterea nivelului de informare cu privire la modalităţile optime de prevenire şi combatere a abuzurilor suferite de copii în mediul online.

În scopul popularizării acestui proiect și pentru comunicarea mai multor informaţii despre activitățile ce se vor desfășura la nivel local, joi, 4 octombrie a.c. va avea loc evenimentul „Împreună pentru siguranța on-line a copiilor“. Acesta se va desfășura începând cu ora 14:00, la sediul L.T. „Puskas Tivadar“ din municipiul Sf. Gheorghe.

Întâlnirea îşi propune să aducă împreună reprezentanţi ai diferitelor grupuri locale, a căror preocupare o reprezintă, printer altele, siguranţacopiilor atât în viaţa de zi cu zi, cât și pe internet. Aceasta va reuni cadre didactice, consilieri şcolari, asistenţi sociali și poliţişti.

Scopul întâlnirii este acela de a promova parteneriatul cu Organizaţia Salvaţi Copiii şi cu echipa „Ora de Net“ și posibilitatea de contactare a liniei de informare şi consiliere ctrl_AJUTOR, facilitând astfel creşterea nivelului de informare cu privire la modalităţile optime de prevenire şi combatere a abuzurilor în mediul online.

Informații de background:

Conform unui studiu realizat la nivel național de Organizația Salvați Copiii, micii utilizatori şi tinerii postează pe reţele de socializare date personale sensibile: poze în care se distinge clar faţa copilului (81%), numele de familie (61%), numele şcolii la care învaţă (59%) şi vârsta corectă (47%). Mai mult, 16% dintre copii afirmă că au publicat pe profilul lor adresa de acasă şi 10% chiar şi numărul de telefon. De multe ori, motivul din spatele situaţiilor neplăcute stă lipsa de informare a utilizatorilor de Internet.

La nivel județean instituțiile partenere în acest proiect sunt: Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Casa Corpului Didactic.

Compartimentul Relații Publice,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.