Premiu de 15.000 de euro pentru cea mai ecologică școală
Înscrierile în concursul „Let’s Get Green!” sunt deschise până în 29 octombrie
Școlile din România pot să câștige o transformare completă în valoare de 15.000 de euro dacă participă în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică, „Let’s Get Green!”.
Toate școlile covăsnene au ocazia să se înscrie, până în 29 octombrie a.c., prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro, în prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.
Proiectul „Let’s Get Green!” este organizat de Let`s Do It, Romania! în parteneriat cu Kaufland România.
Premii totale de peste 64.000 de euro
Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2.250 euro fiecare. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro.
Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.
În premieră, profesorii vor fi instruiți în colectarea deșeurilor și protecția mediului
„Pe lângă activitățile obișnuite de formare a elevilor, un element în premieră la nivel național va fi etapa de instruire a profesorilor în ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, pe de o parte, dar și responsabilizarea părinților. Aceștia vor colecta deșeurile acasă, pentru a le aduce apoi la școală, în vederea reciclării”, arată un comunicat de presă.
Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi, la părinți și profesori, va fi implicată în diverse acțiuni printre care: activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi; cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu; activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă); campanie de colectare selectivă acasă; acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli (curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative etc.).
Informații complete sunt disponibile pe platforma www.letsgetgreen.ro și tot aici poate fi găsită harta națională a acțiunilor de voluntariat pentru mediu și punctajul obținut de școli.