EDUCATIE 27 mai 2024

Premieră: elevii de la „Sadoveanu” merg la naționala concursului „Cu viața mea apăr viața”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1863 vizualizări

Echipa Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului va reprezenta județul Covasna la etapa națională a concursului cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna. 

Calificarea vine după obținerea locului I la faza interjudețeană. Aceasta a avut loc vineri, 24 mai, în sala de sport a Liceului „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe. S-au întrecut elevi din Covasna, Brașov și Harghita. 

„La linia de start s-au aliniat echipe de gimnaziu şi de liceu, care au susținut următoarele probe de concurs: proba teoretică, transportul asistat al unui accidentat pe targă pe distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură, într-un raion cu obstacole și contaminat”, scrie ISU Covasna, într-o informare publicată pe pagina de Facebook. 

Aceeași sursă subliniază și că „este pentru prima dată când o echipă din județul Covasna se califică la această etapă”. 

Dacă la Gimnaziu, elevii de la „Sadoveanu” merg mai departe după ce au luat locul I, la categoria Liceu, au obținut același rezultat elevii de la „Octavian Goga” din Harghita. 

Activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal este organizată printr-un parteneriat al Ministerului Educaţiei Naţionale cu Ministerul Afacerilor Interne. 

Etapa națională a competiției va avea loc în 16 - 19 iunie, la Deva. 

Felicitări și mult succes mai departe! 

Sursa foto: ISU Covasna 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.