EDUCATIE 13 iunie 2018

Portul popular, descoperit de elevii din Araci

de Geanina Lupșa | 962 vizualizări

În cadrul activității, cei mici au realizat păpuși pe linguri de lemn

Elevii clasei pregătitoare și cei ai clasei I-a, de la Școala Gimnazială „Romulus Cioflec” din Araci, au participat marți, 12 iunie, la activitatea ,,Portul popular” prezentat la Casa Memorială „Romulus Cioflec”. Copiilor li s-au prezentat elementele portului popular românesc și maghiar, după care au luat parte la atelierul de confecționat păpuși pe linguri de lemn.

La activitatea ,,Portul popular” prezentat la Casa Memorială „Romulus Cioflec” au participat 20 de elevi din clasa pregătitoare și clasa I-a de la Școala Gimnazială din Araci.

,,Ca temă a fost portul popular românesc și maghiar, s-a făcut cumva o paralelă între cele două porturi populare și au fost organizate mai multe întâlniri cu elevii. Prima întâlnire a constat în vizita Casei Memoriale ,,Romulus Cioflec”, apoi elevilor li s-au prezentat elementele costumului popular românesc și maghiar, iar astăzi au revenit la Casa Memorială să-și amintească informațiile primite, iar apoi am făcut un atelier de confecționat păpuși pe linguri de lemn îmbrăcate în costum popular, elevii au avut ca sarcină decorarea costumului popular”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, reprezentanta Muzeului Carpaților Răsăriteni, Cristina Felea.

Pe parcursul anului școlar 2018-2019, potrivit aceleiași surse, elevii vor fi în continuare implicați în activități ce presupun promovarea tradițiilor și obiceiurilor.

Proiectul ,,Portul Popular” este un parteneriat între Casa  Memorială „Romulus Cioflec” și Școala Gimnazială cu același nume din Araci.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.