EDUCATIE 7 octombrie 2022

Pompierii covăsneni, „misiune” specială alături de elevii de la CNMV

de David Leonard Bularca | 986 vizualizări

Peste 200 de elevi au aflat mai multe despre ce presupune munca pompierilor

În cadrul săptămânii „Școala Altfel”, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul (CNMV), din Sfântu Gheorghe, peste 200 de elevi au avut ocazia să afle mai multe informații de la pompierii covăsneni. Școlarii au primit și sfaturi despre cum ar trebui să reacționeze în cazul unei situații de urgență, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna.

„Peste 200 de elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe au avut ocazia să se întâlnească astăzi cu pompierii militari, în cadrul programului „Școala Altfel”.

Pompierii covăsneni au prezentat într-un mod atractiv specificul instituției și misiunile la care sunt solicitați, reamintindu-le elevilor și câteva sfaturi utile care pot salva vieți”, conform pompierilor covăsneni. 

Cei mici au aflat mai multe lucruri și despre autospecialele pe care ISU Covasna le are în dotare. 

„Pe parcursul vizitei, copiii au cunoscut îndeaproape autospecialele de lucru cu apă și spumă, autoscara de intervenție și salvare de la înălțime, accesoriile specifice utilizate pentru descarcerare, dar și cazuri medicale prezentate de paramedicii de pe ambulanțele SMURD.

Activitățile desfășurate cu elevii oferă oportunitatea de a cunoaște detalii despre munca salvatorilor și vizează adoptarea unui comportament corect în cazul producerii unor situații de urgență”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Programul „Școala Altfel” presupune o perioadă de o săptămână în care copiii merg la școală, însă fac alte activități decât cele obișnuite. De regulă, sunt programate excursii și activități sportive, dar și tot felul de activități mai „altfel” față de ce învață copiii la școală în mod normal, conform programei. Fiecare unitate de învățământ este liberă să aleagă în ce perioadă a anului școlar va derula „Școala Altfel”, conform OMENCS cu numărul 5.034/29.08.2016. 

Sursa foto: comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.