EDUCATIE 14 septembrie 2018

Peste 400 de copii, înscriși deja la cercurile de la Palatul Copiilor

de Covasna Media | 1132 vizualizări

În anul școlar 2018-2019, Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe a pregătit o paletă largă de oferte pentru tinerii de toate vârstele, de la cei mai mici până la studenți, prin 20 de cercuri care mai de care mai interesante. Începute încă de săptămâna trecută, înscrierile continuă până pe 21 septembrie, de luni până vineri între orele 13:00-18:00.

Aceste activități în primul rând sunt benefice copiilor pentru că la cercurile noastre copilul învață fair-play-ul și spiritul competitiv. Părinții trebuie să lase copiii să vină la aceste activități pentru că învață jucându-se și ceea ce este foarte important - fără stres. Lucrăm cu abilitățile practice care încep să dispară la copii. Organizăm foarte multe excursii pe care mulți părinți nu și le pot permite. Avem foate multe concursuri în toată România și toate sunt gratuite”, a declarat, miercuri, pentru Observatorul de Covasna, directorul instituției, Kerekes Jenő.

Activitățile vor începe pe 24 septembrie, după orarul cercurilor. Printre cercurile care vor funcționa în acest an se numără: dansul modern, dansul popular, muzică ușoară, protecția mediului, modelism, karting, electronică, vânătoare de vulpe, jocuri pe calculator-informatică, foto-video, cultură și civilizație engleză, atelierul fanteziei, tenis de masă, schi, înot, etnografie, ecoturism, pictură pe lemn, șah și ziaristică.

Copiii din afara reședinței de județ de asemenea pot beneficia de educație nonformală la cercurile care vor funcționa în celelalte orașe la Cluburile Copiilor. Astfel, la Baraolt vor funcționa 3 cercuri, la Întorsura Buzăului și la Târgul Secuiesc câte 4 cercuri și la Covasna – 5 cercuri, conform conducerii instituției.

Cercul de dans modern, înotul, cartingul și tenisul de masă sunt cele mai solicitate.

Pe lângă activitățile din cadrul cercurilor, copiii participă și la diverse concursuri organizate de Palat.

„Anul acesta am avut 9 concursuri naționale, iar pentru toamna asta avem programat un concurs regional de tenis de masă la sfârșitul lui octombrie”, a precizat Kerekes Jeno.

Rolurile învățământului nonformal

Învățământul nonformal contribuie substanțial la dezvoltarea competențelor și aptitudinilor elevilor. Competențele interpersonale, încrederea în sine, responsabilitatea și disciplina sunt doar câteva dintre acestea. Întrucât aceste competenţe au relevanţă crescută în dezvoltarea personală a individului, contribuind deopotrivă la participarea activă în societate, acestea sunt complementare celor dobândite  prin educația formală.

În acest sens, Kerekes Jenő spune: „Activitățile nonformale sunt valoarea adăugată la educația formală. Noi vrem și încercăm să contribuim la dezvoltarea acelor abilități pe care școala nu le poate dezvolta, sau poate, dar în proporție mai mică. Foarte mulți copii primesc aici motivație iși dezvoltă personalitatea.”

Participarea la toate cercurile este gratuită, iar costurile sunt suportate de Inspectoratul Școlar prin Ministerul Educației.

Anul trecut, la nivel județean 3.400 de copii au frecventat cercurile Palatului, iar la Sfântu Gheorghe aproximativ 1.400 de copii. Majoritatea cursanților sunt de clasele 1-4 și de gimnaziu și doar 10% dintre cei care frecventează cercurile sunt liceeni.  

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.