EDUCATIE 8 septembrie 2017

Peste 33.000 de elevi covăsneni se pregătesc de noul an școlar

de Iulia Drăghici - Taraș | 945 vizualizări

Luni, de la ora 9:00, la toate unitățile de învățământ va suna primul clopoțel

Anul școlar 2017/2018 debutează oficial luni, 11 septembrie, în toate unitățile de învățământ din țară. În județul Covasna, peste 33.000 de elevi își pregătesc ghiozdanele, după o binemeritată vacanță de vară.

La întâlnirea generală a directorilor unităților de învățământ covăsnene, de joi, 7 septembrie, inspectorul școlar general Kiss Imre, a început discursul său într-o notă pozitivă, lăudând activitatea cadrelor didactice, precizând că învățământul covăsnean a dovedit în repetate rânduri că este unul de calitate.

„Cred că rezultatele obținute ne confirmă că educația covăsneană poate fi și este de calitate. Dacă în vară, la examenul de Bacalaureat, ne-am situat pe la mijloc cu un rezultat decent, de 69% promovabilitate, iată-ne acum la examenul de toamnă suntem primii pe țară, cu peste 35%. Asta înseamnă că toate eforturile depuse atât de inspectorat, cât și de profesori și de elevi pe parcursul anului școlar au meritat. Dacă este un rezultat pozitiv, înseamnă că au învățat și elevii”, a spus inspectorul, subliniind că munca este departe de a se fi terminat, abia începe.

Mesajul inspectorului pentru elevii covăsneni

Pentru noul an școlar, inspectorul școlar general Kiss Imre le-a transmis elevilor gândurile sale de profesor. „Le urez un an cu realizări și cu succese, să nu uite că vin la școală pentru a învăța, pentru a acumula informații pe care pot să le folosească în viața de fiecare zi. Pe lângă foarte multele activități pe care ei le vor desfășura pe parcursul anului școlar, învățatul trebuie să fie o prioritate”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Kiss Imre.

Manualele – mai mult sau mai puțin problematice

Dacă, altădată, anul școlar începea chiar fără manuale, anul acesta doar o parte dintre elevi, respectiv cei de la secția maghiară, vor fi nevoiți să se confrunte cu această problemă, spune inspectorul școlar.

„Toate manualele, din clasa a VI-a până în clasa a XII-a sunt asigurate, prin retipăriri, conform programelor existente și au ajuns la școli. În județul Covasna, tot ce am planificat în ceea ce privește achiziția manualelor, a ajuns. De la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a mai sunt probleme, mai ales la secția maghiară. La secția română există manuale lipsă, deși foarte puține, la clasa a III-a și la clasa a IV-a. La secția maghiară tot timpul am avut probleme. Nu avem manuale, deși programe noi sunt.  Nici la  clasele a V-a nu sunt manuale noi, însă de data aceasta cu excepția secției maghiare, unde avem un manual pentru limba și literatura română elaborat pentru minorități și un manual în limba maghiară pentru religia romano-catolică. Pentru secția română avem doar manualul de educație fizică. Aşadar, pentru clasele a V-a avem aceste ghiduri elaborate care țin locul manualelor de clasa a V-a. Un ghid conține, din fiecare manual, materia pentru primele două săptămâni. Peste două săptămâni, Ministerul crede că va rezolva situația și vor fi manuale. Dacă nu, domnul ministru a zis că iar mai elaborează câte un ghid”, ne-a explicat inspectorul școlar Kiss Imre.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.