EDUCATIE 22 mai 2023

Peste 200 de elevi absolvenți de gimnaziu, în vizită la „Nicolae Bălcescu”

de Diana Pantelimon | 19338 vizualizări

Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” (LTNB) din Întorsura Buzăului a organizat joi, 18 mai a.c., Ziua Porților Deschise. Peste 200 de viitori absolvenți de școală generală au fost prezenți la evenimentul la care, într-un mod interactiv, cu vizite la ateliere, au putut afla informații prețioase despre oferta educațională a unității de învățământ.

Ziua a început cu mesajele motivaționale și de susținere ale invitaților, precum inspectorul școlar Marius Popescu, primarul Raul Urdă și directorul firmei Monsanto România, Bogdan Soare.

Au fost prezentate oferta educațională și oportunitățile de carieră, după care s-au vizitat standurile operatorilor economici din zonă prezenți la eveniment cu pliante și informații despre domeniul de activitate.

„An de an, stabilim calificări solicitate pe piața muncii gândindu-ne totodată la beneficiile școlarizării voastre aproape de casă, de părinți. Comunitatea are nevoie de voi, de persoane serioase, devotate în munca lor, formate bine din punct de vedere profesional și dornice de afirmare. Misiunea noastră este să asigurăm servicii de educaţie şi formare profesională ce au la bază calitatea, să asigurăm şanse egale tuturor elevilor, astfel încât să formăm absolvenţi autonomi, responsabili și gata să decidă asupra propriilor cariere şi vieţi. Am gândit această acțiune ca pe-o experiență, nu ca pe-o prelegere, încercând să vă ajutăm să luați o decizie peste puțin timp”, a spus, în cadrul festivității, directoarea liceului, Georgeta Susana Coman.

A urmat un tur ghidat spre cele șapte ateliere demonstrative: silvicultură (tâmplărie), mecanică (auto), gastronomie, tehnică de calcul, textile, seră didactică și atelier de aluminiu și mase plastice. Pe parcursul traseului, elevii au fost îndrumați să scaneze codul QR de pe afișe sau pliante și să completeze un chestionar de feedback. În timpul unui program artistic, acestea s-au analizat și pe baza răspunsurilor s-a premiat cel mai frumos atelier. Totodată, s-a organizat și o tombolă pentru toți cei care au completat formularul, eleva Roxana Szerbuj fiind fericita câștigătoare a unui ceas inteligent.

Este prima oară când oferta educațională este prezentată elevilor de clasa a VIII-a într-un cadru festiv și în mod interactiv, cu demonstrații și explicații direct în atelierele de lucru.

„Am avut 230 de copii invitați. De la școala din Barcani cu structurile aparținătoare, Școala Gimnazială «Nicolae Rusu» din Sita Buzăului, tot cu structurile aparținătoare, Zăbrătău, Bobocea și Ciumernic. De la Întorsura Buzăului, patru clase de la școala de centru «Mihail Sadoveanu» și una de la Brădet, două clase de la Vama Buzăului și una de la Teliu. În fiecare an, avem Ziua Porților Deschise, dar organizat așa, pot să spun că este la prima ediție. Nu am avut așa de mulți operatori economici prezenți în niciun an”, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, directoarea Georgeta Susana Coman.

Așadar, pentru anul școlar 2023-2024, absolvenții de gimnaziu pot opta pentru continuarea studiilor în următoarele domenii:

Liceu, filieră tehnologică, învățământ de zi:

  • Electronică și automatizări (calificare tehnician operator tehnică de calcul);

Învățământ profesional/dual, curs de zi:

  • Mecanică (mecanic auto și confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice)
  • Agricultură (calificare lucrător în agroturism)
  • Silvicultură (calificare pădurar);

Liceu învățământ seral:

  • Industrie textilă și pielărie (tehnician în industria textilă)
  • Agricultură (tehnician agromontan).

„Viziunea liceului este să ofere locuitorilor din zona Buzaielor oportunități de educație și formare profesională de calitate, să răspundă nevoilor comunităţii şi cerinţelor individuale şi de grup, să aibă relaţii de parteneriat cu comunitatea locală şi cu şcoli de acelaşi profil din ţară şi din Uniunea Europeană pentru dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic, sprijinind în același timp dezvoltarea carierei, sporirea calității vieții și prosperitatea economică”, a spus, în deschiderea evenimentului, prezentatorul Costică Oltean.

Evenimentul a fost organizat sub egida Târgului ofertelor educaționale.

Un târg al ofertelor educaționale a avut loc și vineri, 12 mai, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, unde au fost prezente liceele din reședința de județ.

Elevii claselor a VIII-a vor încheia cursurile anul acesta în 9 iunie, după care urmează să susțină examenele din cadrul Evaluării Naționale (EN).

Pentru ceilalți elevi, care nu se află în ani terminali, ultima zi de școală înainte de vacanța de vară va fi în 16 iunie.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.