EDUCATIE 4 octombrie 2021

Peste 100 de cadre didactice covăsnene și-au depus dosarul pentru a deveni directori sau directori adjuncți

de David Leonard Bularca | 1433 vizualizări

Mai bine de 100 de cadre didactice covăsnene își doresc funcția de director sau director adjunct, o arată datele publicate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Astfel, 103 cadre didactice din județ și-au depus actele pentru ocuparea funcției. Însă nu toți au trecut de „proba dosarului”.

La fel ca în cazul examenelor pentru elevii din anii terminali, Evaluarea Națională sau Bacalaureat, numele candidaților sunt anonimizate.

În cazul a 10 cadre didactice din județ dosarul le-a fost respins, conform unui document publicat pe site-ul IȘJ Covasna.

Totuși, conform metodologiei, se va afișa lista finală a candidaților care au avut dosarul admis sau respins, pe 7 octombrie, după etapa de contestații.

Etapele concursului

Urmează apoi, pentru candidații al căror dosar a fost validat, proba scrisă, pe 15 octombrie, unde cei înscriși vor primi un test standardizat, cu 50 de itemi, având la dispoziție 120 de minute pentru a-l rezolva.

Cei care trec și de această probă vor ajunge la interviu, în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, unde, printre altele, candidații vor prezenta o strategie de dezvoltare pentru unitatea de învățământ la care își doresc să fie directori sau directori adjuncți.

După proba scrisă și cea a interviului se va calcula o notă finală a fiecărui candidat. Cel care va avea nota cea mai mare dintre toți cei care candidează pentru aceeași funcție, la aceeași unitate de învățământ, este declarat „admis”.

Câte școli covăsnene își caută lideri

79 de unități de învățământ din județ au posturile de directori și/sau directori adjuncți vacante. În unele școli, ambele funcții sunt neocupate, conform IȘJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.