EDUCATIE 13 septembrie 2021

Ore online sau cursuri doar o jumătate de zi – marți, la Întorsura Buzăului

de David Leonard Bularca | 3500 vizualizări

Necesitatea respectării normelor sanitare a schimbat programul școlilor întorsurene

Toate cele trei școli din Întorsura Buzăului, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, cu toate extensiile sale, s-au văzut nevoite fie să treacă pentru ziua de marți, 14 septembrie, cursurile în online, fie să le permită elevilor și preșcolarilor să plece mai repede acasă. Situația s-a iscat din cauza întreruperii furnizării apei, pentru realizarea unor lucrări. În situația dată, spun cei implicați, nu s-ar putea respecta în totalitate regulile de igienă dacă elevii și preșcolarii s-ar afla în școli potrivit programului obișnuit. 

„Legat de programul care urmează săptămâna aceasta, mâine (n. red. marți), din cauza sistării cu apă pe toată raza Orașului Întorsura Buzăului și a imposibilității respectării măsurilor sanitare, vom trece în online. Avem hotărârea Consiliului de Administrație, respectiv avizul Inspectoratului Școlar Județean. Diriginții vă vor spune astăzi ce aveți de făcut mâine, mai ales celor de a IX-a, care au deja pregătite conturile pe platforma noastră unitară”, a fost anunțul făcut de directoarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, Maria Bularca, luni, în timpul festivității de deschidere a noului an școlar. 

Furnizarea apei se sistează pe fondul unor lucrări la rețea, anunță Operatorul Regional. 

„Operatorul Regional Gospodărie Comunală S.A. vă informează, că în data de 14.09.2021 de la ora 9:00 până la ora 16:00, din cauza lucrărilor de scoatere din funcțiune a conductelor vechi de apă potabilă din strada Mihai Viteazul, respectiv strada Castelului și remedierea hidranților defecți, se va sista alimentarea cu apă în orașele Întorsura Buzăului și Sita Buzăului, respectiv în comuna Barcani”, a fost anunțul publicat pe pagina de Facebook. 

Inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Covasna, Luminița Bobeş, spune că școlile au găsit soluții diferite pentru a rezolva această situație. 

„Situația concretă este următoarea: conform hotărârii Consiliului de Administrație și solicitării către Inspectoratul Școlar Județean Covasna, activitatea de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” trece în online pe întreaga zi, adică pe 14 septembrie. La Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” va fi activitate didactică până la ora 11:00, cu prezență fizică. La Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, cu structurile aparținătoare, va fi activitate cu prezență fizică până la ora 12:00, respectiv ora 13:00. Deciziile acestea, ultimele două, privind prezența fizică până la ora 11:00, respectiv 12:00 sau 13:00, au fost luate pe baza faptului că dacă furnizarea apei se oprește la ora 09:00, de obicei, aceasta încă mai este disponibilă până la 12:30. Atunci cursurile se pot desfășura în condiții de igienă optimă. La grădiniță, activitate va fi până la ora 12:00, iar acolo, ca măsură de prevenție, au și rezervă de apă suplimentară în cazul în care va fi nevoie”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Luminița Bobeș.

În județul Covasna, școala a început cu prezență fizică în toate școlile. Incidența COVID-19 la nivel județean era 0,20/1000. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.