EDUCATIE 11 septembrie 2021

OFICIAL! Care sunt scenariile epidemiologice în care se întorc la școală elevii covăsneni

de David Leonard Bularca | 1264 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a publicat scenariile de funcționare pentru școlile de pe raza județului pentru prima săptămână de școală, adică perioada 13-17 septembrie. Din fericire, toți elevii covăsneni încep noul an școlar în format fizic, deoarece în nici o localitate din județ nu se înregistrează o rată de infectare cu SARS-COV-2 mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Așadar, conform datelor transmise de IȘJ Covasna, aproximativ 32.000 de elevi din județ se vor întoarce fizic la școală. În anul școlar 2021-2022 vor funcționa 302 de unități de învățământ, cu peste 1.660 de clase.

De asemenea, aceeași sursă a transmis la ce oră și unde vor începe festivitățile de deschidere a noului an școlar, pentru fiecare unitate de învățământ în parte. Detaliile sunt disponibile aici.

Cum vor funcționa școlile

Pentru anul școlar 2021-2022 autoritățile au anunțat că se lucrează pe două scenarii de funcționare a școlilor: verde, cazul în care toți elevii merg la cursuri în format fizic, atunci când incidența de infectare cu virusul COVID-19 este sub 6/1.000 de locuitori pe raza localității unde funcționează instituția de învățământ. Însă atunci când acest prag este depășit, școlile intră în scenariul roșu, iar elevii participă la ore în format online.

Așadar, s-a renunțat la scenariul hibrid, în care o parte din clasă mergea fizic la școală și o altă parte participa online la ore, pentru că, spun autoritățile, atât reprezentanții elevilor, cât și cei ai profesorilor, au spus că acest scenariu nu este eficient și îngreunează munca profesorilor.

Scenariile de funcționare ale școlilor vor fi revizuite săptămânal. Mai exact, în fiecare zi de vineri se va stabili, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate la acel moment, cum vor merge elevii la școală în săptămâna care urmează.

La nivel național, 2.400 de elevi încep noul an școlar în format online, a anunțat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Astăzi (n.red. vineri) avem 12 localităţi care, din păcate, au depăşit rata de infectare de 6 la mie. Este vorba de 6 localităţi în Satu Mare, două localităţi în Arad, o localitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, o localitate în Dolj, care au depăşit rata de 6 la mie. Numărul total al elevilor care învaţă în aceste localităţi este 2.400. Este vorba de mai puţin de 1 la mie din numărul elevilor din România, 2.400 de elevi învaţă în aceste localităţi şi, din păcate, nu vor avea şansa participării cu prezenţă fizică începând de luni, cu ceremoniile de deschidere a anului şcolar. (...) Ne exprimăm speranţa, ne uităm, unele sunt foarte puţin peste 6 la mie, ne exprimăm speranţa că vor reveni cât de curând sub 6 la mie, în aşa fel încât, de săptămâna viitoare să poată merge şi ei la şcoală cu prezenţă fizică”, a spus, conform Digi24, ministrul.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.