EDUCATIE 16 august 2017

O nouă ediție „Meșterește cu noi vara” a ajuns la final la MNCR

de Covasna Media | 662 vizualizări

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a organizat în perioada 8-10 august proiectul de educație muzeală destinat copiilor: „Meșterește cu noi vara!”, ediția a VIII-a. Activitățile s-au adresat copiilor cu vârsta de peste 5 ani.

În cadrul primei întâlniri a avut loc prezentarea echipei M.N.C.R., a participanților, după care au fost realizate câteva jocuri legate de descoperirea unor obiecte în cufărul cu surprize, dar și altele legate de expoziția de arheologie. În partea practică copiii au participat la atelierul de modelaj în lut, realizând fiecare câte un vas și un medalion, folosind tehnica vechilor cucutenieni.

În cea de-a doua zi a proiectului  participanții au vizitat expoziția de arheologie „Așezarea preistorică Păuleni-Ciuc, Dâmbul Cetății”, au pictat pe vase ceramice, folosind motive din expoziția vizitată și au realizat o felicitare, folosind tehnica origami.

Ultimele activități din cadrul proiectului de educație muzeală „Meșterește cu noi vara!” la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni au avut loc joi, 10 august 2017.

În cadrul acestei întâlniri copiii au încercat să descopere obiectele din „Cutia cu surprize”, folosindu-se doar de simțul tactil, au jucat mima, au desenat vasul de provizii și au țesut la războaiele de țesut miniaturale. Obiectele confecționate de copii și tineri în cadrul atelierelor au fost luate acasă de către aceștia la terminarea atelierului.  

La finalul activităților reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, Biroul de analiză și prevenire a criminalității, comisar șef Tóth Sigismund și inspector principal Farkas Zsuzsanna, au realizat o scurtă prezentare referitoare la „Educația rutieră” și măsurile de prevenție.

Proiectul s-a bucurat de prezența a 49 de copii, pe parcursul celor trei zile de activități.

Ghidajele și explicațiile au fost realizate atât în limba română cât și în limba maghiară.

Toți copiii au primit diplome de participare și caiete cu jocuri, legate de expoziția de arheologie în cadrul căreia s-au desfășurat toate activitățile.

Echipa M.N.C.R. a fost formată din Cristina Baubec-Felea, Eugenia Filip, Mirela Mureșan, Florin Herțeg și voluntara Iulia Mureșan.

Le mulțumim copiilor pentru participare și le dorim o vacanță frumoasă în continuare!

Cristina Baubec-Felea

muzeograf M.N.C.R.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 19 ore, 46 minute

Anunţ public

Acum 19 ore, 47 minute

Anunţ public

Acum 19 ore, 48 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.