EDUCATIE 23 octombrie 2020

Noi activități oferite de CT din Întorsura Buzăului tinerilor

de David Leonard Bularca | 1560 vizualizări

Tinerii din zona Buzaielor au ocazia să se înscrie la cursuri de educație muzicală și dansuri populare

Centrul de Tineret (CT) din Întorsura Buzăului îi așteaptă pe tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani din zonă care doresc să își petreacă timpul liber altfel să se înscrie la cursurile proiectului „Tradiții și obiceiuri populare”, realizat cu sprijinul Guvernului României, prin Asociația de Tineret „Alexandra Ducancea. Inițiatorii cursurilor spun că scopul este acela de a promova tradițiile locale, dar și aducerea în fața tinerilor a trecutului istoric al zonei. În același timp, se dorește și atragerea tinerilor către ansamblul de dansuri populare „Junii Întorsurii” și a grupului vocal „Întorsurenii”. Cursurile se vor desfășura în perioada 26 octombrie - 30 noiembrie 2020. 

Un motiv pentru care Centrul de Tineret din Întorsura Buzăului a decis să pună „pe picioare” acest proiect este, spune Monica Muntean, coordonatorul proiectului, punerea în prim-plan a tradițiilor și obiceiurilor populare ale zonei.

„Ideea Proiectului „Tradiții și obiceiuri populare” ce se va desfășura cu sprijinul Guvernului României, a pornit de la unele cauze identificate, mai precis, nivelul scăzut de promovare și valorificare al tradițiilor și obiceiurilor populare în zonele cu vorbitori de limba română (Covasna , Harghita) și acest fapt are drept consecință scăderea interesului tinerilor și turiștilor pentru evenimentele din zonele menționate, orientarea tinerilor spre alte mijloace de petrecere a timpului liber, lăsând la o parte lumea virtuală și alte provocări și ștergerea din memoria colectivă a rădăcinilor noastre, a patrimoniului cultural al zonei cu vorbitori de limbă română”, ne-a spus Monica Muntean, profesoară de religie la cele două licee din orașul Întorsura Buzăului.

„Așteptăm doritorii pasionați de dans popular și muzică să răspundă pozitiv apelului nostru”

Proiectul se află acum în stadiul de găsire al potențialilor participanți, iar în acest sens au fost lansate, pe pagina de Facebook a Centrului de Tineret, două chestionare online unde doritorii se pot înscrie.

„Anul acesta în cadrul proiectului unele din activități vizează ținerea unor cursuri de educație muzicală și de dansuri populare, prin care se dorește valorificarea potențialului creativ al tinerilor iubitori de dans popular și muzică (…). În aceste zile s-a dat startul pentru selecția participanților la aceste cursuri de educație muzicală și de dansuri populare și așteptăm doritorii pasionați de dans popular și muzică să răspundă pozitiv apelului nostru pentru a ne organiza cât mai bine în vederea realizării a ceea ce ne-am propus”, ne-a mai spus realizatoarea proiectului.

De asemenea, încă nu s-au stabilit clar profesioniștii din domeniu care vor conduce aceste ateliere, iar reprezentanții proiectului îi roagă pe cei interesanți să îi contacteze prin pagina de Facebook „Centrul de Tineret Întorsura Buzăului”. 

În cadrul proiectului sunt 20 de locuri disponibile, atât pentru cursul de educație muzicală, cât și pentru cel de dansuri populare, iar activitățile se vor desfășura la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”.

Anul trecut, în luna decembrie, proiectul s-a desfășurat sub o altă formă. Atunci, tineri, în special elevi din zona Întorsurii Buzăului, au recitat, cântat și dansat în stil tradițional românesc în Sala de Festivități a Liceului Teoretic „Mircea Eliade”. 

Sursa foto: Facebook - Centrul de Tineret Întorsura Buzăului

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.