EDUCATIE 22 martie 2019

„Metalurgica”, un atelier inedit pentru adolescenți

de Daniela Luca | 691 vizualizări

Înscrierile se pot face la numărul de telefon sau pe mail-ul MAGMA

Cu ocazia expoziției „Metalurgica” din Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA din Sfântu Gheorghe, organizatorii au creat un atelier original prin care adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani vor explora universul galactic al artei contemporane. În perioada 25-28 martie, participanții vor avea ocazia să recreeze prin tehnica turnării un obiect de artă din cadrul expoziției.

Atelierul „Metalurgica” pentru adolescenți, a cărui tematică este strâns legată de expoziția cu același nume, va avea două părți. Ghidajul expoziției și discuția pe tema obiectelor de artă, vor fi urmate de atelierul propriu-zis. Participanții își vor turna degetul arătător din ceară de albine.

„Atelierul este pentru grupuri școlare, iar scopul este de a aduce mai aproape operele de artă de cei tineri pentru ca să înțeleagă mai bine ceea ce este expus și ce reprezintă expoziția. Ei vor face un negativ din plastilină, iar după asta îl vor turna în ceară de albine”, ne-a spus unul dintre organizatori, Ágnes-Evelin Kispál.

Aceasta a mai adăugat că obiectul care va fi turnat, și anume degetul arătător, face referire la una dintre operele de artă din cadrul expoziției.  

„Când se rotește platforma care susține pământul, degetul se învârte în direcție inversă acelor ceasornicului, iar această mișcare formează o rană în pământ, ceea ce semnifică exploatarea excesivă a solului prin producția exagerată”, a mai adăugat Ágnes-Evelin Kispál.

Expoziția „Metalurgica”, din cadrul căreia face parte atelierul, este semnată de artistul și sculptorului ceh Martin Zet, și duo-ul artistic Mona Vatamanu și Florin Tudor. Aceasta pornește de la conceptele de muncă și producție, ca bază pentru dezvoltarea umană actuală, dar reflectă și asupra rolului și statutului muncitorului.

În ciuda proceselor de lucru și a mijloacelor de reprezentare diferite ale artiștilor, proiectul prezintă perspective diferite care se completează reciproc.

Programările pentru atelier se pot face la numărul de telefon  0736 063 924, sau pe mail-ul studio@magmacm.ro, iar expoziția Metalurgica poate fi vizitată până pe 12 aprilie, în fiecare zi, cu excepția zilei de luni, între orele 11:00 și 19:00.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.