EDUCATIE 10 septembrie 2019

Mesaje la început de an școlar: „Munca face bine”

de Iulia Drăghici - Taraș | 5382 vizualizări

Fără îndoială, vacanța de vară s-a terminat. Odată cu începutul noului an școlar și cu primul clopoțel, elevii covăsneni s-au întors și ei în bănci, cu mai mult sau mai puțin chef de învățat. În speranța de a-i încuraja și motiva spre performanță, oficialitățile și directorii s-au folosit de prilejul ceremoniilor și  nu numai pentru a transmite mesaje elevilor covăsneni. 

Noul an școlar se deschide și anul acesta cu gânduri de mai bine, cu speranța unor realizări, a unor succese ce vor veni pe măsura efortului depus de elevi, dascăli și părinți. Inspectoratul Școlar Județean Covasna își pune speranța și are încrederea că și în anul școlar 2019-2020 rezultatele muncii, ale profesionalismului cadrelor didactice vor fi unele care vor deveni motiv de mândrie. Elevii sunt îndemnați să respecte școala, să îi respecte pe dascăli și să contribuie, prin muncă și seriozitate la propria formare. Urăm bun venit cadrelor didactice debutante sau nou venite în județul nostru, cărora le dorim încredere și succes! Dorim tuturor un an școlar bun și cu realizări, care să aducă satisfacții elevilor, dascălilor, școlii și părinților în egală măsură! Mult succes!”, a transmis inspectorul școlar general Kiss Imre, ca mesaj de început de an școlar, potrivit site-ului IȘJ. 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, a marcat începutul anului școlar 2019/2020 la Sita Buzăului. De aici a transmis mesajul adresat tuturor elevilor din județ.  

Să se bucure de școală și să vadă școala ca pe ceva ce trebuie să facă parte din viața lor, nu ca pe o obligație. Știu că per ansamblu nu suntem chiar în coada clasamentului, dacă e să luăm în considerare rezultatele și de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat. Asta înseamnă că e loc de mai bine și că elevii ar trebui să încerce să se autodepășească. Trebuie muncă. E greu să îi spui unui copil că trebuie să muncească, dar de cele mai multe ori munca face bine”, ne-a declarat acesta. 

Durata noului an şcolar este 35 săptămâni de cursuri, structurate în două semestre. Semestrul I a început pe 9 septembrie 2019 și se termină pe 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea începe pe 13 ianuarie 2020 și se încheie pe 12 iunie 2020. Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile mai devreme, mai exact pe 29 mai. Și elevii claselor a VIII-a vor termina anul școlar 2019-2020 mai devreme, pe 5 iunie 2020.

Potrivit structurii anului școlar, vacanţa de iarnă va fi între 21 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020, vacanţa de primăvară între 4 aprilie - 21 aprilie 2020 și vacanţa de vară începând cu 13 iunie. 

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie - 3 noiembrie 2019.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.