EDUCATIE 8 ianuarie 2017

Luni se reiau cursurile în toate şcolile din judeţul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 12724 vizualizări

În județul Covasna luni, 9 ianuarie, se reiau cursurile după programul obișnuit, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, chiar dacă la nivel naţional 20 de judeţe au anunţat că nu vor deschide şcolile din cauza vremii.

Viscolul ar putea opri activitatea în unele unităţi şcolare din judeţul Covasna, dar nu se pune problema închiderii şcolilor din cauza gerului, decât în cazul unei decizii la nivel naţional a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, declară inspectorul şcolar general Kiss Imre.

„E frig peste tot. Aşa e iarna. La noi minus 15, minus 22 de grade au fost şi până acum şi ne-am dus cu toţii la şcoală. O astfel de hotărâre încă nu s-a luat. Am înţeles situaţia din zona de sud-est a ţării, unde viscoleşte şi închiderea şcolilor e motivată, dar sunt judeţe care au luat această decizie din cauza gerului. Cred că aici Ministerul ar trebui să decidă. Dacă e ger, e ger şi la noi şi la Maramureş şi la Timişoara. Noi suntem puţin mai obişnuiţi pentru că aşa e zona noastră, dar acum am văzut că au început să apară judeţe care închid şcolile din cauza gerului. Şi Bucureştiul închide din cauza gerului. Dar ce să spunem noi atunci? Gerul e ger şi pentru copiii noştri şi pentru cei din alte judeţe, dar decizia trebuie să fie una la nivel naţional”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” inspectorul şcolar general al judeţului Covasna.

Kiss Imre a mai precizat că vremea schimbătoare îl ţine în legătură, din două în două ore, cu directorii şcolilor şi că nu sunt indicii care să îi determine să suspende activitatea pentru zilele următoare. „Deocamdată la noi nu s-a pus problema închiderii şcolilor. Eu sunt în permanenţă în legătură cu directorii. Ei trebuie să raporteze din două în două ore dacă din cauza intemperiilor, care se pare că se vor produce în perioada următoare, propun să fie închisă şcoala din cauză că nu pot ajunge copiii. Deocamdată nu ne-au transmis astfel de lucruri. Sâmbătă am participat la şedinţa comitetului pentru situaţii de urgenţă la nivelul judeţului, organizată la Prefectură. Nici acolo nu s-a discutat această problemă. Vremea e schimbătoare, se mai pot întâmpla multe evenimente, dar deocamdată nu văd la nivelul judeţului, per ansamblu, că ar trebui să închidem şcolile şi să nu începem cursurile”, a spus inspectorul şcolar.

Local s-ar putea întâmpla ca din cauza troienelor elevii sau unii profesori care fac naveta să nu ajungă la şcoală. „Unde se impune, bineînţeles că vom lua măsuri. Nu vom pune în pericol nici sănătatea copiilor, nici pe cea a cadrelor didactice”, a mai inspectorul.

Potrivit lui Kiss Imre, şcolile covăsnene sunt pregătite şi îşi aşteaptă elevii şi cadrele didactice în condiţii bune. „Am dat o adresă prin care le-am atras atenţia directorilor că focul nu se face luni dimineaţa, ci că se face cu zile înainte, mai ales în această perioadă, dar şi să verifice centralele termice, să fie funcţionale”, a explicat conducerea IŞJ Covasna.

Școlile din 20 de județe își suspendă luni cursurile, din cauza vremii nefavorabile, iar în cursul zilei de marți măsura va fi menținută în 16 județe, a informat Ministerului Afacerilor Interne (MAI), printr—un comunicat de presă, ca urmare a şedinţei Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Teme articol: cursuri elevi scoala vreme
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.