Liceul Teoretic „Mircea Eliade” a obținut certificatul de Școală Europeană
Premierea oficială va avea loc în data de 4 iunie la Palatul Parlamentului
Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a obținut joi, 16 mai, certificatul de „Școală Europeană”. Unitatea de învățământ a fost evaluată pe o perioadă de 3 ani, iar din cele aproape 140 de școli înscrise în competiție anul acesta, numai peste 85 au fost declarate câștigătoare. Festivitatea de premiere oficială va avea loc în 4 iunie, la București.
„Competiția „Școală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaționale și a etosului școlii.
La competiție au participat 136 de școli, din care 87 au fost declarate câștigătoare. Liceul nostru s-a clasat pe locul 20. Perioada evaluată a fost 2016- 2019, trei ani școlari în care am implementat proiecte europene care au vizat educația școlară, educația non- formală, cultura organizațională, dotarea cu obiecte și materiale necesare desfășurării procesului instructiv- educativ: Erasmus+ BESTeachers, BESTudents ( coordonator, prof. Pătrunjel Doina), European Space Talks ( coord. prof. Ștefan Emilia), Award – program de educație non- formală (coord. prof. Badiu Maria), Hour of code ( coord. prof. Popica Silviu Ciprian), Letters & Culture ( coord. Prof. Văcăruș Costina), International School Library ( coord. Bibliotecar, Mantaroșie Camelia), ELIADA- ROSE- Succes la bacalaureat, acces la facultate ( coord. prof. Bularca Maria), RE-Set: Investim in școală, investim in viitor ( coord.prof. Bularca Maria).
Premierea și oferirea distincției de „Școală europeană” va avea loc în data de 4 iunie, 2019, la Palatul Parlamentului, București.
În implementarea acestor proiecte, a fost implicat întregul colectiv de cadre didactice și personal administrativ al liceului. Cu riscul de a mă repeta, insist asupra unui citat consacrat: cel mai important domeniu dintr-o instituție este domeniul Resurse umane. Ceea ce am realizat este muncă de echipă, pentru care mulțumesc colegilor mei din școală! Desigur, nu ne oprim aici! În luna martie am aplicat pentru un alt proiect Erasmus+ , iar la începutul lunii acesteia, pentru un alt proiect cu finanțare externă „GAL-eria eficienței în educație”. Așteptăm rezultatele evaluărilor”, ne-a declarat directoarea liceului, Maria Bularca.
Competiția pentru obținerea certificatului „Școală Europeană”, coordonată de Ministerul Educației Naționale, a ajuns la ediția a XVI-a.
Până acum, la cele 15 ediții anterioare, din 2004-2018, au participat 2023 de unități de învățământ din toate județele țării și 775 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”, potrivit MEN.
„Impactul pe care această competiție l-a avut asupra comunităților educaționale, în toți acești ani, a făcut din această inițiativă a ministerului o competiție de elită. Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le-a conferit recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le-au făcut pentru menținerea titlului obținut au determinat interesul tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, promovând valorile naționale și europene și contribuind la creșterea mobilității internaționale și a schimbului intercultural”, arată Ministerul Educației Naționale, pe site-ul edu.ro.
Competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut, potrivit edu.ro.