EDUCATIE 2 august 2016

Înscrieri la tabăra gratuită de scufundări Junior Rangers

de Sever Ioan Miu | 1197 vizualizări

Asociația pentru dezvoltare comunitară Alutus organizează, în cadrul proiectului Regatul Apelor, a doua tabără de scufundări subacvatice de tip Junior Rangers, în perioada 5-10 august. Pentru tabăra organizată pe malul lacului de la Reci, care le va aduce participanților deopotrivă cunoștințe noi și distracție, sunt așteptați să se înscrie 40 de copii.

tabara Junior Rangers (1)Printre invitații la tabără se numără  doctorandul George Bouroș, de la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice din Vrancea, care va discuta cu copiii despre vidră. Totodată, doctorandul Valentina Moraru de la Asociația Herpetologică Moldavia, le va prezenta broasca țestoasă. Despre păsări și mamifere mici va vorbi doctorul în biologie și asistentul universitar Anamaria Lazăr. În contextul în care tabăra se desfășoară în apropierea ariei naturale protejate Râul Negru, al cărui custode este Asociația Alutus, iar printre animalele protejate sunt și castorii, un invitat le va vorbi copiilor despre acest animal. Este vorba despre Georgeta Ionescu, Cercetător de la Institutul de Cercetări și amenajamente silvice, care a făcut posibilă introducerea castorului în România. „Nu în ultimul rând îl vom avea alături de noi pe doctorandul  Georgiana Mărginean, specialist recunoscut în domeniul liliecilor din România“, adaugă Lazăr. „Toți acești specialiști vor încerca să-i familiarizeze pe cei tineri cu munca pe care o fac ei și împreună cu aceștia vor face mici echipe și vor deveni la rândul lor specialiști“.

De asemenea, participanții la tabără vor fi implicați în realizarea primei aplicații pentru telefoanele inteligente menite să promoveze patrimoniul natural şi cultural din aria protejată „Râul Negru“.

Tabăra Junior Rangers nu va presupune doar „muncă“, ci va aduce și multă distracție. „Ne vom plimba cu bicicletele, vom face baie și nu în ultimul rând, cireașa de pe tort, ne vom scufunda la lacul artificial de la Dalnic (...) coordonat de colegul și partenerul nostru Szabo Jeno. Acolo  vom încerca să înțelegem că și sub luciul apei există viață și că este important să o protejăm“.tabara Junior Rangers (2)

Tabăra este organizată de Asociația pentru dezvoltară comunitară Alutus și finanțată de Fundația pentru parteneriat și MOL România, în cadrul segmentului arii naturale protejate. Accesul în cadrul taberei va fi 100% gratuit. Copii vor dormi în corturile instalate pe malul lacului Nufărul din Reci, iar masa va fi servită la restaurantul Nufărul. Tinerii trebuie să-și aducă un cort, un sac de dormit și o bicicletă, mijlocul de transport ecologic pe care-l vor folosi pe toată durata taberei. Numărul de locuri este limitat la 40 de copii, „40 de tineri curioși și aventuroși cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani“. Cei interesați să afle mai multe despre natură și să se distreze la aer curat din 5 până pe 10 august se pot înscrie trimițând un mail la adresa dezvoltaredurabilaalutus@gmail.com sau contactându-l pe președintele asociației Alutus, Cătălin Lazăr,  la 0754255954.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, 3 august 2016
Aveti detalii la finalul articolului. O zi buna!
Ioan Ogrinci, 3 august 2016
Buna ziua, Sunt din Arad si am un baiat de 11 ani pe care as dori sa-l inscriu la aceasta tabara. Va rog sa-mi trimiteti mai multe detalii si conditii de inscriere. Va multumesc Cu stima Ioan citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.