EDUCATIE 29 iunie 2023

IȘJ Covasna: rezultatele la Evaluarea Națională din acest an sunt „mai modeste”

de David Leonard Bularca | 1351 vizualizări

Primele rezultate de la Evaluarea Națională (EN) din acest an au fost publicate miercuri, 28 iunie. La nivelul județului Covasna, rezultatele sunt „mai modeste” față de anul trecut, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Totuși, la nivel județean, au fost cu 2,7% mai multe note de trecere la Matematică, față de 2022. 

În județ, notele sunt cu 3,88% mai mici față de anul trecut. 

„Rezultatele inițiale la Evaluarea Națională din județul Covasna se încadrează în situația de la nivel național, în sensul că sunt mai modeste față de anul trecut. Dacă la nivel național procentul notelor peste 5 este mai mic în 2023 cu 6,1% față de 2022, la nivel județean acesta este cu 3,88% (raportat la rezultatul final)”, se arată într-un comunicat de presă al IȘJ Covasna, semnat de inspectorul școlar general, Kiss Imre. 

La Matematică, situația este mai bună față de 2022. 

„Este de precizat faptul că la disciplina Matematică procentul notelor peste 5 la nivel județean este mai mare cu 2,7% față de anul trecut”, se mai arată în comunicatul de presă.

Media obținută în urma notelor pe care le-au primit elevii în cadrul Evaluării Naționale contează pentru admiterea la liceu. Până în acest an, conta 20% și media elevilor pe cei patru ani de gimnaziu. 

„Elementul de noutate este că media obținută la examenul de Evaluare Națională va fi și media de admitere în învățământul liceal. Astfel, subiectele au fost gândite să asigure o evaluare obiectivă a competențelor și cunoștințelor elevilor precum și ierarhizarea elevilor”, se punctează în sursa citată anterior. 

Generația 2018-2023, pusă la încercare

Reprezentanții IȘJ Covasna precizează și că generația care a susținut în acest an Evaluarea Națională a avut parte de mai multe provocări. 

„Generația 2018-2023 a experimentat mai multe provocări determinate de factorii externi ai sistemului de educație, ceea ce i-a pus la încercare atât pe elevi, cât și pe profesori, acumulând carențe care nu au fost ușor de recuperat”, se mai precizează în comunicatul de presă. 

Analiza completă a rezultatelor de la examenul de Evaluare Națională se va realiza după publicarea rezultatelor finale, în urma rezolvării contestațiilor. 

Sursa foto: Ministerul Educației

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.