EDUCATIE 10 mai 2022

Expoziție demnă de recunoaștere internațională cu lucrări de grafică ale elevilor de la Liceul de Arte

de Diana Pantelimon | 1161 vizualizări

Lucrările de grafică expuse duminică, 8 mai a.c., în sala mare a Bisericii-Cetate din Sfântu Gheorghe au însuflețit încăperea cu frumusețea lor inegalabilă. Expoziția „Cerul și Pământul“, cu lucrări ale elevilor din clasa a XII-a, secția grafică, de la Liceul de Arte „Plugor Sándor“, a atras zeci de vizitatori și iubitori de artă. În cadrul evenimentului, a avut loc și un moment muzical și de poezie.

„Este o expoziție de sfârșit de an, expoziție cu lucrări de diplomă ale elevilor de clasa a XII-a, și au mai multe variații de teme. Teme cu îngeri sau teme terestre, spre exemplu cu războiul, care este, din păcate, prezent în zilele noastre, sau memorii despre familii din trecut, ori perspective despre viitor. Lucrările sunt realizate în tuș sau linogravură, dar secția de grafică înseamnă nu numai tehnicile vechi ale gravurii, ci și metode mai moderne precum este filțul“, a declarat pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro profesorul de grafică și responsabilul expoziției, Dobolyi Tamás.

Am putut admira lucrările elevilor absolvenți Bakcsi Ottilia-Borbála, Balázs Hunor, Bács Christian, Bokor Anna-Júlia, Butyka Adrienn, Demeter Éva, Kelemen Szilvia, Kisgyörgy Emese, Koman Andrei, Miricioiu Melinda și Tamás Andrea-Nóra. 

„Sunt mândru de ei! Pentru că în acești doi ani de pandemie nu s-a întâmplat absolut nimic, am stat acasă toți, dar acum putem să revenim și să arătăm că existăm. Cultura trebuie ajutată cu mai multe expoziții. Mă gândesc că anul viitor o să expună și alți colegi cu elevi de la secțiile textile, sculptură sau pictură, și împreună putem să facem o expoziție frumoasă. Asta mi-aș dori eu“, a mai spus Dobolyi Tamás.

Dénes Dorottya a destins atmosfera cu un program muzical la violoncel, iar Dobolyi-Szekeres Mátyás Atilla a recitat o poezie în limba maghiară.

Iubitorii de artă mai pot vizita deosebita expoziție pâna joi, 12 mai a.c., între orele 9:00 - 13:00.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.