Elevii Erasmus+ și-au pus experiențele „pe masă”
Conferința „Erasmus Days”, de diseminare a mai multor proiecte, care a avut loc joi, 19 octombrie a.c., la Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, a adus laolaltă profesori și elevi din cadrul instituțiilor acreditate Erasmus+ din județ. Aceștia și-au împărtășit experiențele însușite în cadrul mobilităților programului european în limbile maghiară, română, engleză, dar și franceză și spaniolă, făcând prezentările mai atractive. Astfel, organizatorii au dorit să promoveze multilingvismul în rândul elevilor și să conștientizeze oportunitățile pe care acesta le oferă.
La eveniment au fost prezente doar instituțiile care au primit deja acreditare Erasmus+: Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, Colegiul Național „Székely Mikó”, acestea trei din Sfântu Gheorghe, și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului. Casa Corpului Didactic „Csutak Vilmos”, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Covasna și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna au participat ca trei instituții de lider de consorțiu pentru mai multe școli din județ.
Evenimentul a fost coordonat și prezentat de directoarea Colegiului Național „Székely Mikó”, Sztakics Éva Judit, și inspectorul responsabil cu proiectele europene al IȘJ Covasna, Madár Júlia. Întâlnirea s-a concentrat, în principal, pe mobilitatea elevilor, astfel încât ei să se cunoască mai bine și să afle mai multe informații despre programul Erasmus+.
În cadrul conferinței, participanții au fost invitați și într-o călătorie gastronomică. Aceștia și-au pregătit, unii pentru alții, specialități tradiționale din țările europene pe care le-au vizitat.
Potrivit inspectorului școlar Madár Júlia, până la sfârșitul ciclului de șapte ani al programului Erasmus+, adică până în 2027, majoritatea liceelor și școlilor din mediul rural din județ vor fi adăugate pe lista instituțiilor de învățământ beneficiare de mobilitate Erasmus+.
Sursa foto: Madár Júlia