EDUCATIE 18 iunie 2013

Elevii care au condus protestele pentru banii de navetă, premiaţi de municipalitate

de Mediafax | 803 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe va oferi diplome şi cărţi primilor 35 de elevi care au iniţiat protestele

Aproximativ 100 de elevi din judeţul Covasna care au iniţiat şi au condus acţiunile de protest pentru decontarea abonamentelor pentru navetă vor fi premiaţi de către consiliile locale, primii 35 urmând să primească, miercuri, diplome şi cărţi din partea autorităţilor locale din Sfântu Gheorghe.

Preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, Nemes Előd, a declarat că elevii din judeţul Covasna care au iniţiat şi au condus acţiunile de protest pentru decontarea banilor de navetă vor fi premiaţi de către consiliile locale pentru implicarea lor în acţiuni comunitare.

„În opinia mea, nu

http://nexiumonline-generic.com/catalog/Gastrointestinal/Aciphex.htm, online cialis, Paroxetine, http://nexiumonline-generic.com/
trebuie premiaţi doar acei elevi care au obţinut rezultate bune la învăţătură, ci şi cei care se implică în acţiuni în interesul comunităţii. Or, ca rezultat al protestelor organizate de elevii din judeţul Covasna, observăm că Ministerul Educaţiei a început să deconteze banii pentru navetă”, a subliniat consilierul local.

Nemes Előd a afirmat că, în total, aproape o sută de elevi din oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi Covasna vor fi premiaţi, ca semn de apreciere şi recunoştinţă pentru această performanţă. Primii 35 dintre aceştia vor primi diplome şi cărţi miercuri, în sala de şedinţe a Consiliului Local Sfântu Gheorghe.

„Datorită acţiunilor de protest ale elevilor din judeţul Covasna, peste 200.000 de elevi din ţară şi-au primit banii pentru navetă, aproximativ 20 de milioane de euro fiind deja plătiţi”, a mai spus Nemes Előd.

El a mai precizat că Ministerul Educaţiei a decontat doar o parte din datorii, drept urmare, după vacanţă, elevii vor relua acţiunile de protest, dacă până atunci nu se vor plăti integral sumele restante.

Peste 2.000 de elevi de la 15 licee din judeţul Covasna au intrat în grevă japoneză, în 21 mai, întrucât Ministerul Educaţiei nu le mai decontase de şapte luni banii pentru abonamentele pentru navetă. În judeţul Covasna fac zilnic naveta 2.699 de liceeni care locuiesc în mediul rural.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.