EDUCATIE 19 mai 2023

Doi elevi și o profesoară din Sfântu Gheorghe, premiați de Ministerul Cercetării și Inovării

de Daniela Luca | 23389 vizualizări

Printre cei 150 de tineri, care au fost premiați săptămâna aceasta la Gala „Henri Coandă”, se numără și doi elevi de la Colegiul „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. Lőrincz Zente Örs şi Nagy Alpár, alături de profesoara lor, Gecse Mária, au obținut acest trofeu pentru proiectul prin care au reușit să creeze un robot autopropulsat la Centru de Excelență din Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Árpád i-a felicitat prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare.  

Gala premiilor „Henri Coandă” a avut loc marți, 16 mai. Cei doi elevi din Sfântu Gheorghe și profesoara lor au mers la București să ridice trofeul. 

„Sunt atât de mândru când văd succesul elevilor din Sfântu Gheorghe! De data aceasta, elevii Colegiului «Székely Mikó», Lőrincz Zente Örs şi Nagy Alpár, și profesoara lor, Gecse Mária, au primit Premiul „Henri Coandă” al Ministerului Cercetării și Inovării de la București. 

Aceștia au fost premiaţi pentru proiectul lor de robot autopropulsat, creat la Centrul de Excelență din Sfântu Gheorghe, şi cu care au câștigat premiul I la Concursul Internațional de Robotică din Grecia, în luna aprilie. Felicitări și succes în continuare!”, a transmis pe pagina de Facebook primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. 

Centrul de Excelență din Sfântu Gheorghe a fost deschis în anul 2019. Acesta funcționează în incinta Colegiul Național „Székely Mikó” și sprijină dezvoltarea tuturor elevilor capabili de performanță în diverse domenii.

Cei 150 de tineri și mentorii lor au fost premiați pentru rezultatele excepționale obținute la competiții internaționale care au presupus realizarea unui bun, a unui serviciu sau a unei aplicații specifice cercetării aplicative și inovării.

Programul Henri Coandă este organizat de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării ca parte din Planul Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare 2022-2027, iar scopul acestuia este de a susține și de a promova performanța tinerilor din România.

Bugetul alocat pentru finanțarea Premiilor „Henri Coandă“ pentru anul 2023 este de 1.500.000 lei.

Sursă foto: Guvernul României/Facebook

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.