EDUCATIE 27 noiembrie 2021

Doar 27 de unități școlare mai rămân în sistem online

de David Leonard Bularca | 1916 vizualizări

Numărul școlilor și grădinițelor care trec din formatul online în cel fizic este în creștere față de săptămânile trecute, la nivelul județului Covasna. Potrivit scenariilor de funcționare din săptămâna 29 noiembrie – 3 decembrie, 279 de unități școlare își vor putea aștepta elevii în bănci. Doar 27 sunt nevoite să rămână în online, conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. De menționat este și că săptămâna viitoare se țin ore doar joi și vineri, în restul zilelor fiind liber.

Creșterea numărului de unități de învățământ care pot derula cursuri în format fizic vine pe fondul scăderii cazurilor de COVID-19 la nivel județean. În localitățile unde rata de infectare cu SARS-COV-2 este mai mică de 3/1.000, toate școlile și grădinițele îi pot aștepta pe copii în clase, indiferent de gradul de vaccinare al personalului angajat.

Lista completă a școlilor și grădinițelor din județul Covasna și tipul activității didactice care va avea loc săptămâna viitoare, fizică sau online, poate fi văzută pe site-ul IȘJ Covasna.

În săptămâna precedentă, 22-26 noiembrie, 264 de unități școlare au putut desfășura cursuri în format fizic, în vreme ce 42 au rămas în online, conform IȘJ Covasna.

Vineri, la nivelul județului doar șase localități aveau o incidență a coronavirusului mai mare de 3/1.000, iar acestea erau: Bixad, Comandău, Valea Crișului, Hăghig, Baraolt și Ozun.

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.