EDUCATIE 16 mai 2013

Din toamnă pornește programul „Primul Ghiozdan”

de Székely Emőke | 1133 vizualizări

2.400 de copii din judeţ vor primi un ghiozdan complet echipat

Consiliul Județean Covasna a votat în cadrul ședinței ordinare de joi proiectul de hotărâre cu privire la acordarea unui ghiozdan copiilor care în anul școlar viitor vor merge în clasa pregătitoare. În total este vorba de 2.400 de copii care vor primi un ghiozdan echipat, cel mai probabil înainte de începerea noului an școlar.

Votarea proiectului de hotărâre nu a decurs fără discuții, consilierul local PCM Kulcsár-Terza József a propus ca și copiii care sunt acum în clasa pregătitoare să primească asemenea ghiozdane. „Propun să modificăm hotărârea și să acordăm ghiozdane și acelor copii care au fost cobai ai clasei pregătitoare” – a spus Kulcsár. În răspunsul ei, consilierul Keresztély Irma, cea care este și inspectorul șef al Inspectoratului Școlar al Județului Covasna, a spus că protestează împotriva denumirii de „cobai” pentru că specialiștii în educație știu foarte bine importanța clasei pregătitoare.

„E adevărat că la începutul anului școlar au fost multe semne de întrebare, dar acestea s-au năruit, oamenii au văzut că este un lucru benefic. Cât despre programul „Primul Ghiozdan”, mi se pare o inițiativă foarte bună, și nu cred că trebuie extinsă și la copiii care anul acesta sunt în clasa pregătitoare, pentru că aceștia la anul vor fi în clasa I, și automat intră în programul de rechizite al Guvernului” – a declarat Keresztély Irma.

După aceste clarificări proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.