EDUCATIE 1 septembrie 2017

Cursuri Erasmus+, organizate în premieră în zona Buzaielor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1128 vizualizări

Cursul are loc în 6–8 octombrie la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului; înscrierile sunt deschise până în 21 septembrie

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului va fi gazda unui curs adresat cadrelor didactice, în special a celor din zona Buzaielor, a cărui temă este redactarea de proiecte pentru programul Erasmus+. Atelierul va avea loc în perioada 6–8 octombrie, iar profesorii interesați se pot înscrie pe site-ul www.erasmusplus.ro până la data de 21 septembrie.

Evenimentul este dedicat dezvoltării de proiecte de parteneriat strategic în cadrul programului European pentru educaţie, formare profesională și tineret Erasmus+, domeniul Educație Şcolară.

Participarea la curs este gratuită, cursul fiind organizat de ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Premieră la Întorsura Buzăului

Potrivit organizatorilor, deși astfel de cursuri s-au mai organizat în județul Covasna, evenimentul este o premieră la Întorsura Buzăului.

„De data aceasta, profesorii de la Liceul „Mircea Eliade” au avut inițiativa de a contacta Agenția Națională care gestionează programul Erasmus+ în România și să ceară un curs, așa că vorbim despre o premieră la Întorsura Buzăului. (...) Astfel de cursuri sunt în toată țara în această perioadă, dar se regăsesc în funcție de domeniul care a fost dorit în zona respectivă. Ne bucurăm că pe partea de școlar putem să fim prezenți la Întorsura Buzăului”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” unul dintre coordonatorii atelierului, formatorul Carmen Marcu.

Scrierea de proiecte pentru schimburi de experiență europene

Printre temele abordate în cadrul cursului se numără: identificarea nevoilor instituționale și ale grupului țintă; arborele problemelor şi matricea logică a unui proiect; obiectivele unui proiect Erasmus+; activitățile unui proiect Erasmus+; rezultatele și impactul unui proiect Erasmus+; activitățile de învățare în cadrul unui proiect Erasmus+; produsele intelectuale în cadrul unui proiect Erasmus+; evenimentele de multiplicare din cadrul unui proiect Erasmus+; aspecte de management al proiectului.

„Atelierul este pentru scrierea de proiecte pentru parteneriate strategice. Dincolo de faptul că profesorii ar putea să aibă ocazia să meargă în alte țări, să vadă cum se profesează acolo și cu ce instrumente, ei pot crea și resurse. Sunt proiecte de lungă durată și pot implica inclusiv elevii. Cred că au ales foarte bine să aibă un astfel de atelier pentru că este modul în care pot dezvolta noi resurse, adică exact acelea de care ei au nevoie”, a mai spus coordonatoarea Carmen Marcu.

La atelier sunt așteptate maxim 20 de persoane. În cazul în care vor fi mai mulți aplicanți, ei vor fi selectați prin intermediul formularului de înscriere.

Programul Erasmus+ există de 30 de ani și a schimbat viețile a 9 milioane de oameni, arată site-ul oficial din România. La noi în țară, programul european a ajuns la 239.000 de persoane, printre care 80.400 de studenți, 53.700 tineri participanți la schimburi de tineri, 31.700 elevi aflați în formare profesională inițială, 68.100 profesori, formatori și lucrători de tineret, 3.500 de voluntari europeni și 1.200 studenți și profesori Erasmus Mundus.

Chiar în 2017, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” a fost partener într-un proiect în valoare de peste 20.000 de euro, alături de școli din cinci țări europene, care a implicat și schimburi de experiență și călătorii fiecare țară parteneră.

Sursa foto: Erasmus+

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.