EDUCATIE 11 august 2021

Cum își doresc elevii covăsneni să înceapă școala din luna septembrie

de David Leonard Bularca | 1443 vizualizări

La nivel național a fost lansat un formular prin care toți elevii din țară sunt consultați cu privire la acest aspect

Deși elevii se bucură încă de vacanța de vară, în spațiul public au început să apară tot mai multe întrebări legate de începerea noului an școlar. După aproape doi ani de pandemie, învățământul a fost unul dintre domeniile cele mai afectate. Președintele Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Covasna, Marian Calcea, spune că deși situația pandemică este incertă, elevii covăsneni își doresc să se întoarcă la școală fizic. Tocmai în acest context, reprezentanții elevilor de la nivelul județului Covasna au anunțat și că susțin campania de vaccinare.

Președintele CJE Covasna, Marian Calcea, a transmis că siguranța și sănătatea elevilor trebuie să fie o prioritate, indiferent de contextul pandemic.

„Suntem convinși că mediul online a afectat eficiența cursurilor, de aceea ne dorim să revenim în băncile claselor, de preferat cu un coleg de bancă. Însă, este destul de incertă situația pandemică, fiind anunțat noul val. Siguranța si sănătatea noastră sunt o prioritare, de aceea suntem de părere că tinerii ar trebui să se implice activ în campania de vaccinare, dar să o și promovăm. Înainte de orice discuție, Consiliul Național al Elevilor (CNE) a lansat un formular prin care elevii sunt consultați cu privire la dorințele acestora referitoare la noul an școlar. Așadar, noi diseminăm acest formular pe rețelele de socializare, dar și prin rețeaua internă. Cu această ocazie, îndemnăm toți elevii din județ să completeze formularul care durează două minute, urmând ca, la închiderea acestuia, să înaintăm Ministerului Educației propunerile CNE pentru viitorul an școlar”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Marian Calcea.

Formularul destinat elevilor poate fi accesat de pe pagina de Facebook numită „Consiliul Județean al Elevilor Covasna”.

În același timp, președintele CJE Covasna spune că este în continuare nevoie de ore remediale.

„Susținem cu tărie ținerea orelor remediale unde este cazul și am observat ONG-uri care se luptă din răsputeri să ajute elevii care consideră că au pierdut din materie pe parcursul acestor doi ani școlari”, a precizat Marian Calcea.

„Susținem campania de vaccinare împotriva COVID-19”

Președintele CJE Covasna spune și că școlile reprezintă un mediu sigur pentru elevi, atât timp cât sunt respectate toate normele aflate în vigoare în contextul pandemic.

„Susținem campania de vaccinare împotriva COVID-19 și considerăm că este datoria fiecăruia să se vaccineze, pentru a reveni la normalitate. Sunt convins că mediul școlar este unul cât se poate de sigur, cât timp sunt respectate normele în vigoare privind diminuarea ratei de răspândire a virusului, precum distanțarea socială, portul măștii sanitare ș.a.m.d.. Le dorim colegilor noștri o vacanță plăcută, îi îndemnăm să ne urmărească demersurile pe rețele de socializare (Facebook: Consiliul Județean al Elevilor Covasna, Instagram: @cje_covasna) și de abia aștept să ne revedem cu bine la școală, cu cât mai multe proiecte interesante”, a mai spus, în final, reprezentantul elevilor covăsneni, Marian Calcea.

Anul școlar 2021-2022 este programat să înceapă pe 13 septembrie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că planul ministerului pe care îl conduce este ca școala să înceapă fizic, fără scenarii de funcționare. Totuși, chiar Ministrul și-a catalogat planul drept unul „optimist”, lăsând deschisă orice variantă de începere a anului școlar.

„Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, a spus Cîmpeanu jurnaliștilor.

Sursa foto: Consiliul Județean al Elevilor Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.