„Clasa Campionilor” îi pune la încercare pe liceenii din Sfântu Gheorghe
Startul competiției se va da în toate liceele din oraș
În Anul Elevilor, Primăria Sfântu Gheorghe vrea să afle care este clasa cea mai atletică, cea mai sportivă și cea mai competitivă din oraș, așa că a lansat luni, 11 noiembrie, o nouă provocare. Clasele IX-XII de la toate liceele din oraș vor fi angrenate într-o serie de competiții. De asemenea, fiecare liceu va avea câte un ambasador - sportivi de marcă din Sfântu Gheorghe.
Începând cu această săptămână, fiecare dintre cele opt licee din Sfântu Gheorghe vor primi câte un steag personalizat pe care îl vor folosi pe parcursul campionatului și al concursurilor sportive care vor cuprinde diverse probe, printre care fotbal, baschet și atletism.
Prima etapă din „Clasa Campionilor – Cea mai atletică clasă din Sfântu Gheorghe”, care se va desfășura între lunile noiembrie și februarie, va cuprinde competiții care vor avea loc în școli, iar astfel vor fi selectate cele mai atletice clase din liceu. În cea de-a doua etapă, clasele câștigătoare de la toate liceele se vor duela între ele. La final, în luna mai, vor fi premiate clasele cu cele mai multe punctaje acumulate.
„Îmi face o deosebită plăcere să prezint acest program în cadrul Anului Elevilor. (...) Scopul nostru prin acest program este să ajutăm copiii să facă cât mai multă mișcare, să facă cât mai mult sport, să intre în diferite competiții, să învețe ce înseamnă să câștigi, să învețe că nu este o tragedie dacă pierzi. Dar acest lucru e foarte important ca și la școală să petreacă cât mai mult timp făcând sport pentru că trăim într-o eră în care televizoarele și tot ce înseamnă telefoane mobile, tablete și așa mai departe, încearcă să ia cât mai mult timp din timpul valoros al tinerilor și copiilor”, a spus luni, 11 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, Antal Árpád.
De asemenea, mentorul și coordonatorul tuturor ambasadorilor sportivi va fi directorul general al clubului Sepsi OSK, fostul fotbalist Hadnagy Attila.
„Eu ca fost sportiv profesionist știu ce e să faci sport de performanță, să te gândești ca un sportiv, să trăiești cu sportul zi de zi. Cred că e o treabă și un gând foarte bun acest scop – copiii să trăiască sănătos, să facă sport de performanță, să iasă din fața televizoarelor, telefoanelor și să se dueleze între ei, să învețe ce poți să obții de la viață dacă vrei ceva cu adevărat. Cred că toți copiii au aici posibilitatea să se descopere pe ei înșiși”, a punctat Hadnagy Attila.
Premiul mare - un parc de forță
În ceea ce privește ambasadorii, aceștia vor fi mentorii elevilor și îi vor îndruma în diferite probe sportive. Mai mult, la final, aceștia „vor lupta” între ei ca să câștige puncte în plus pentru școala lor.
Astfel, pe lista ambasadorilor sportivi sunt trecuți următorii: Adina Popescu (lupte libere, Sepsi-SIC) la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Kovács Renáta (baschet, Sepsi-SIC) la Colegiul Naţional „Székely Mikó”, Szabó Norbert (ciclism, Sepsi-SIC) la Colegiul Reformat, Fejér Béla (fotbal, Sepsi OSK) la Liceul Economic „Berde Áron”, Demeter Nóra (baschet, Sepsi-SIC) la Liceul de Arte „Plugor Sándor”, Niczuly Roland (fotbal, Sepsi OSK) la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Incze Kriszta (lupte libere, Sepsi-SIC) la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, Daniel Attila (duatlon, triatlon) la Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar”.
Cel mai atletic liceu va primi ca și premiu un parc de forță, iar clasa cea mai atletică putea participa la o tabără.