EDUCATIE 16 decembrie 2022

Cele două grădinițe din Zagon au fost renovate

de David Leonard Bularca | 1333 vizualizări

Grădinițele „Ion Creangă” și „Kati Szabó”, din comuna Zagon, au fost renovate. Sumele pentru lucrări au fost asigurate din bugetul local și cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) Covasna. Lucrările au durat aproximativ două săptămâni, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Kiss Augustin.

Pentru grădinița „Ion Creangă”, atât CJ Covasna, cât și autoritățile locale, au oferit câte 132.657 de lei pentru realizarea unor lucrări care au ținut și de rețeaua electrică. 

„Lucrările au început când a fost vacanța din octombrie. Am vrut să facem lucrările acestea în vacanța mare, dar nu am găsit firme. Trebuie să știți că la Grădinița „Ion Creangă” am avut probleme cu rețeaua electrică. Nu mergeau luminile, erau problemele cu siguranțele. Am schimbat tot sistemul de iluminat: prize, tot, tot, tot. A durat vreo două săptămâni. Am schimbat și ușile de la intrarea în clase, am zugrăvit. S-au făcut lucrări interioare”, a spus, pentru redacția noastră, primarul din Zagon, Kiss Augustin. 

În cazul grădiniței „Kati Szabó” a fost vorba și despre anumite lucrări pentru a primi aviz din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). 

„Și la Grădinița Kati Szabó 30.445 de lei din bugetul local și tot atât și din partea Consiliului Județean. Am vrut să facem o lucrare la centrală, pentru că era pusă în beci, în pivniță, și mereu veneau de la ISU, pentru că nu permitea legea așa. Am vrut să includem mutarea în proiectul cu CJ, dar ne trebuiau și mai multe avize. Așa că am făcut din bugetul local. Este o clădire separată, unde e centrala, și acum nu mai avem probleme nici cu ISU”, a declarat Kiss Augustin. 

În total, la cele două grădinițe din localitate sunt înscriși în jur de 100 de copii, iar angajați sunt șase educatori, ne-a mai informat primarul.

Sursa foto: Primăria Comunei Zagon/Facebook

***Votează Superlativele OCV 2022 AICI! Votul tău ne ajută să aflăm care sunt evenimentele și personalitățile locale care au marcat ultimul an și să le premiem în consecință.
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.