EDUCATIE 26 iulie 2021

Care sunt liceele și clasele din județ cu cele mai mari medii de admitere în anul școlar 2021/2022

de Iulia Drăghici - Taraș | 1891 vizualizări

Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2021 - 2022) au fost publicate sâmbătă pe admitere.edu.ro. În județul Covasna, o clasă formată din elevii cu medii foarte mari de admitere este cea de Matematică – Informatică (limba de predare maghiară) a Colegiului Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, unde prima notă a fost 9,8 și ultima 8,76. Și la clasa de Științe ale Naturii de la Liceul Teologic Reformat din Târgu Secuiesc s-a intrat cu note foarte mari: 9,54 prima medie și 8,59 ultima. 

Printre liceele cu clase de elevi cu medii foarte bune se mai numără: Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe (Științe ale Naturii – maghiară, 9,71 – prima medie, 8,43 - ultima), Colegiul Național „Mihai Viteazul” (Matematică – Informatică – română, 9,60 – prima medie și 8,1 ultima medie), Liceul Teoretic „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc (Științe ale Naturii – maghiară, cu 9,51, prima medie și 7,75 ultima). 

De cealaltă parte a clasamentului, școala cu cea mai mică medie de admitere este Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului (clasa de Agricultură, română, unde prima medie de intrare a fost 6,24 și ultima 2,99). 

O clasă cu extreme este cea de Științe ale Naturii de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, unde, potrivit datelor furnizate de IȘJ Covasna, prima medie de intrare a fost 9,04 și ultima 3,3. 

Și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe are o clasă în topul cu cele mai mici medii de admitere, cea de Turism și Alimentație – secția română, cu prima medie de 5,96 și ultima 3,33. 

Per general, în județul Covasna au rămas 43 de locuri libere în clasele formate la patru unități școlare: 16 la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe, clasa de Turism și Alimentație și câte nouă la clase din Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe, Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” Covasna și Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Întorsura Buzăului. 

Tot Inspectoratul Școlar Județean informează și că 45 de candidați au fost respinși. 

Județul Covasna nu are unități școlare în niciuna din listele naționale cu „Licee în care au fost admiși elevi cu media 10”, „Primele 20 licee din ţară ordonate după ultima medie de admitere” sau „Primele 20 specializări din ţară ordonate după ultima medie de admitere”. 

În județul Covasna, 94,4% dintre candidați au fost repartizați. Procentul este unul dintre cele mai mici la nivel național. 

În urma Evaluării Naționale din 22-25 iunie 2021, 73,78% dintre candidați, adică 1086 de elevi au avut medii mai mari sau egale cu cinci. 

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. 

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, s-a derulat în perioada 16-22 iulie. 

Admiterea la liceu se face pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

La nivel național au fost repartizați 89.983 de elevi (98,54%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (91.315): 57.574 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 32.409 candidați - la filiera tehnologică. 348 de candidați au fost admiși cu media 10, arată Ministerul Educației. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.