EDUCATIE 16 iunie 2021

Cadrele didactice de la Brădet vor să își reîntâlnească absolvenții

de David Leonard Bularca | 1430 vizualizări

Reuniunea, care are o tradiție de peste 10 ani, va avea loc, de această dată, la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, din Întorsura Buzăului

După un an de pauză din cauza pandemiei, cadrele didactice de la Școala „Gheorghe Zaharia” din Brădet se vor reîntâlni cu elevii care au trecut pragul școlii în primii ani de viață. Întâlnirea va avea loc la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, luni, 21 iunie a.c., începând cu ora 10:00. La eveniment sunt așteptate toate cadrele didactice care au profesat la școala din Brădet, dar și foști elevi. Organizatorii au pregătit o prezentare a noilor dotări de la „Eliade” și un program artistic.

Organizatoarea întregului eveniment, Silvia Popica, spune că numărul participanților nu va trece de 30 de persoane, chiar dacă în anii trecuți cei care participau erau mai mulți.

„Între 25-30 de cadre didactice și dacă o să vină și elevi, să vedem câți. La început, în primele ediții, au fost foarte mulți, în jur de 50. Acum să vedem, că tot în fiecare an s-a mai redus din număr. Ba cadrele au mai dispărut, ba copiii, foștii elevi, nu prea au venit, că sunt plecați și așa. Dar, în orice caz, considerăm că vor veni cel puțin 25, 30, cam așa”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Silvia Popica. 

O paralelă între trecut și prezent

Nu întâmplător a fost ales ca punct de întâlnire Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, spune Silvia Popica, ci pentru ca fostelor cadre didactice să le fie prezentate și dotările de la liceul teoretic din oraș. 

„Ne-am hotărât să facem prima parte a întâlnirii de data aceasta la liceu, deci să nu ne întoarcem la școală aici (n. red. școala din Brădet), ca să vadă și fostele cadre didactice care nu mai lucrează acum cum arată noul liceu al orașului nostru, ce dotări are. În afară de vizita pe care o să o facem și ceva prezentări a tablelor moderne, a cabinetelor dotate de la liceu, o să fie și un scurt program artistic. Tot elevii de la liceu o să ne prezinte un grup vocal, dansuri, piese de teatru. Pentru asta o să le mulțumesc foarte, foarte mult că ne-au primit și ne vor prezenta ce doresc”, ne-a mai spus organizatoarea.

„E bine să ne mai vedem din când în când”

Silvia Popica spune că speră ca fostele cadre didactice și foștii elevi să uite pentru câteva ore de problemele zilnice și să participe, astfel, la reuniunea ce va avea loc luni.

„Doresc să participe cât mai mulți, să nu uite de întâlnirile noastre pe care le facem de 10-11 ani și să lase la o parte preocupările zilnice și să vină alături de noi (…). E bine să ne mai vedem din când în când (…). Celor care ne ajută, deci doamna directoare a liceului și copiii care vor participa la program, le mulțumesc din toată inima că ne-au acceptat vizita acolo. Le mulțumesc din suflet”, a mai spus, în final, Silvia Popica. 

Sursa foto: arhivă – întâlnirea care a avut loc în 2013. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.