EDUCATIE 27 iunie 2023

BAC 2023: niciun candidat eliminat din prima probă scrisă; 23 de absenți

de David Leonard Bularca | 711 vizualizări

Niciun candidat din județul Covasna nu a fost eliminat din prima probă a examenului de Bacalaureat care a avut loc luni, 26 iunie, la Limba și literatura română. Totuși, 23 de persoane înscrise să susțină proba nu s-au mai prezentat. Urmează proba obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului și proba la Limba și literatura maternă. 

În județul Covasna au fost peste 1.100 de candidați care au susținut prima probă scrisă a examenului de bacalaureat. 

„La prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2023 (Limba și literatura română) au fost prezenți, în județul Covasna, 1.133 de candidați. (...) Au absentat 23 candidați. Niciun candidat nu a fost eliminat”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, mai informează instituția. 

Luni, la proba de la Limba și literatura română, la subiectul al III-lea, absolvenții de liceu au avut de scris un eseu în care să prezinte fie particularitățile unui text narativ, fie particularitățile de construcție ale unui personaj dintr-un text narativ studiat (în funcție de profil) aparținând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu. 

Celelalte probe din cadrul acestei sesiuni de bacalaureat se vor desfășura conform următorului calendar: 

  • marți, 27 iunie - proba obligatorie a profilului;
  • miercuri, 28 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării;
  • joi, 29 iulie - Limba și literatura maternă.
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.