EDUCATIE 1 februarie 2018

Anul 2018 a început în forță la Școala Gimnazială Barcani

de Covasna Media | 4098 vizualizări

Dacă anul 2017 s-a încheiat cu 2 evenimente majore la Școala Gimnazială Barcani și anume concursul  „Școala mea frumoasă” (în care toți elevii școlii din localitate au fost implicați într-un concurs de pavoazare a holurilor școlii) și „Serbarea Pomului de Crăciun”, anul 2018 a început „în forță” pentru elevii și cadrele didactice de aici.

Mai întâi a venit rândul celor mai mici dintre școlari și anume celor din clasa III B care și-au primit premiul binemeritat, fiind câștigătorii concursului „Școala Mea Frumoasă”. Premiul a constat într-o excursie, finanțată de direcțiunea școlii, la Târgoviște, în data de 4 ianuarie 2018.

Realizată pe traseul Barcani – Brașov – Sinaia – Târgoviște, această excursie a cuprins în plan multe obiective (precum – Curtea Domnească, Turnul Chindiei, Muzeul Tiparului, Muzeul Mănăstirii Dealu, Muzeul Poliției Române – singurul de această natură din țară, Mănăstirea Dealu, Grădina ZOO, Parcul Chindia, Parcul Mitropoliei, Catedrala mitropolitană, etc.), dar și elemente de destindere și relaxare pentru cei mici (vizitarea bradului de Crăciun de pe platoul prefecturii din Târgoviște sau a „Orășelului Copiilor” situat în aceeași locație).

M-am simțit extraordinar și vă mulțumesc din suflet pentru această călătorie”, i-a șoptit doamnei învățătoare Ioana Zbarcea un copil vădit impresionat de toată această aventură (fotografiile vorbesc de altfel de la sine).

În tot acest timp la direcțiunea școlii s-au depus eforturi pentru terminarea acțiunii de „botezare” a Școlii. „Ne dorim să îmbunătățim imaginea Școlii Gimnaziale Barcani prin promovarea unor principii „sănătoase” așa cum sunt cele promovate de-a lungul vieții și activității de Sfântului Andrei Șaguna, ce ne dorim să ne devină patron spiritual prin schimbarea denumirii Școlii din „Școala Gimnazială Barcani” în „Școala Gimnazială Andrei Șaguna Barcani”. De dorim să fim moderni, europeni, dar să ne păstrăm identitatea culturală și națională în acest tărâm binecuvântat de Dumnezeu al Țării Buzaielor – și nu se putea să alegem o denumire mai potrivită în anul centenar al Marii Uniri. Desigur nu este ușor, legislația și demersurile sunt destul de laborioase, însă cu sprijinul Consiliului Local Barcani, al secretariatului Comunei Barcani, am obținut deja avizul Comisiei de atribuire de denumiri a Județului Covasna. Este un pas mare înainte ce sper că se va materializa prin înscrierea pe frontispiciul Școlii a noii denumiri”, ne-a declarat domnul director Cătălin Petcu.

Nu puteam trece peste Ziua Culturii Naționale și ziua poetului național Mihai Eminescu fără a le omagia cum se cuvine. Astfel biblioteca școlii în parteneriat cu direcțiunea școlii și cadrele didactice care predau istoria în Școala Barcani au desfășurat activitatea „Eminescu mai aproape de mine”. În sala de lectură a Bibliotecii Școlii Barcani au fost invitate pe rând clase de elevi împreună cu cadre didactice, s-au proiectat imagini Power Point legate de viața și opera lui Eminescu.

Au fost mai cuminți și mai interesați ca niciodată, am primit informații pe care nici eu nu le cunoșteam în amănunt”, ne-a declarat un cadru didactic la încheierea activității.

În 23 ianuarie am dansat Hora Unirii așa cum numai noi știm să o facem. Elevi îmbrăcați în port popular au sfidat frigul și împreună cu cadrele didactice s-au prins într-una dintre, poate, cele mai mari hore din județ. Mărturie ne stau imaginile care au fost captate la eveniment. Desigur nu se putea ca acest eveniment să fie sărbătorit fără a-i cunoaște însemnătatea, din acest motiv elevii au fost invitați pe cicluri la sala cu videoproiecție a școlii și domnul director prof. Cătălin Petcu le-a vorbit despre însemnătatea Micii Uniri.

Este un an plin de însemnătate pentru românii de pretutindeni, ne dorim să realizăm lucruri frumoase atât în plan administrativ – gospodăresc cât mai ales în plan educațional. Succesul elevilor noștri reprezintă garanția succesului activității noastre; eu am o vorbă  - tu stimate elev ești cea mai importantă persoană pentru noi cadrele didactice, și dacă uneori uităm acest lucru, te rugăm, adu-ne aminte. În acest context putem încadra și încrederea de care ne-am bucurat din partea doamnei inspectoare de limba și literatura română, precum și a conducerii IȘJ Covasna de a primi în școala noastră Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcu” pentru a o găzdui în data de 27 ianuarie 2018. Este o onoare și vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această organizare. În altă ordine de idei nu toate lucrurile sunt perfecte în școală tocmai de aceea suntem mereu deschiși pentru noi sugestii venite din partea tuturor partenerilor educaționali spre îmbunătățirea actului educațional ” ne-a mai declarat domnul director Cătălin Petcu.

Ana-Maria Dobrinaș, Cătălin Petcu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.