EDUCATIE 7 aprilie 2022

Alegeri în cadrul Consiliului Județean al Elevilor Covasna

de Diana Pantelimon | 1012 vizualizări

Sunt două posturi vacante 

Elevii covăsneni caută noi colegi pentru a-i reprezenta în cadrul Consiliului Județean al Elevilor (CJE). Sunt două posturi disponibile: de vicepreședinte în Biroul Executiv și de director - traducător în Departamentul de Incluziune Școlară.

„Ne mărim echipa! Hai să fii vocea colegilor tăi!

Dacă ești un elev implicat, dornic de schimbare și cu un simț civic dezvoltat, acum este rândul tău să te afirmi! Candidează pentru unul dintre posturile vacante din cadrul structurii noastre și pornește în drumul reprezentării“, este îndemnul Consiliului.

Potrivit unui comunicat de presă, la alegerile din cadrul CJE Covasna, pot candida persoanele care „dovedesc calități manageriale şi morale, reflectate prin acumularea unui punctaj minim în urma evaluării dosarului de candidatură (...); nu sunt afiliate unei entități cu caracter politic sau unui partid politic; nu sunt elevi în clasele terminale ale ciclului de liceu; în anii școlari precedenți nu au existat situații de repetenție, cu excepția situațiilor cauzate de motive medicale.

La alegerile pentru Departamentul de Incluziune Școlară (director și traducători), trebuie să cunoască atât limba română, cât și cea maghiară.“

Candidații pot aplica completând formularul online https://bit.ly/3jbXFkK după care vor fi contactați de echipa CJE.

„Ne dorim să venim în sprijinul tuturor elevilor din județ, inclusiv a celor din categoria minoritară. Recent, am înființat un nou Departament, cel de Incluziune Școlară. Toți membrii acestuia (traducătorii), dar și directorul vor trebui să cunoască limba română și maghiară. Invit orice elev care vrea să fie schimbarea pe care își dorește să o vadă în lume, să completeze formularul de înscriere și să ni se alăture. Munca în echipă, dezvoltarea personală și profesională, dar și ansamblul de sentimente pe care îl ai când faci ceva pentru elevii pe care îi reprezinți – asigură cea mai frumoasă experiență din liceu. Este foarte important ca traseul reprezentării să ajungă la toți elevii, militând pentru un act educațional inclusiv și de calitate. Urmează demersuri foarte atractive, evenimente și multe altele. Dacă nu acum, când?”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Covasna, Marian Calcea. 

Consiliul Județean al Elevilor Covasna reprezintă 33.000 de elevi la nivel de județ și militează pentru un „sistem educațional centrat pe elevi, nevoile și dorințele acestora, un sistem educațional inclusiv și obiectiv“, după cum se notează și în comunicatul de presă trimis miercuri.

Diana Pantelimon

Sursa foto: Ionela Gabriela Cristian, grafician în Biroul de Presă al CJE Covasna

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.