A opta ediţie a Zilelor „Constantin Brâncuşi”
Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi se află în aceste zile în sărbătoare, celebrând cea dea opta ediţie a Zilelor Constantin Brâncuşi.
Cu această ocazie, elevii şi profesorii din cadrul școlii au pregătit o serie de manifestări menite să marcheze evenimentul, organizând mai multe expoziţii, concursuri, ateliere şi activităţi literarartistice care acoperă o gamă largă de gusturi.
Deschiderea oficială a Zilelor Constantin Brâncuşi a avut loc ieri, în curtea Grupului Şcolar şi a fost oficiată de directorul şcolii, Rodica Pârvan, alături de un sobor de preoţi şi de invitaţi, cadre didactice din interiorul şi afara şcolii şi diverşi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale.
Neonoraţi de prezenţa primarului sau a viceprimarului
În deschidere, Rodica Pârvan a vorbit despre însemnătatea denumirii pe care o poartă Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi şi tradiţia impusă de această denumire a instituţiei, evocând totodată puncte de importanţă ale creaţiei şi vieţii marelui artist român.
„Suntem bucuroşi că am reuşit să sărbătorim Zilele şcolii şi în acest an - chiar dacă puţin mai devreme decât de obicei, deoarece se cuplează cu activităţile proiectului Comenius. Zilele au ajuns la cea de-a opta ediţie şi cuprind munca şi eforturile elevilor şi profesorilor de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi”. Am avut invitaţi din toate părţile, însă ceea ce ne supără puţin este legat de faptul că ne-am aşteptat ca primarul sau viceprimarul să păşească cei câţiva zeci de metri de la Primărie şi să ne ia în seamă.
Noi am sprijinit Zilele Sfântu-Gheorghe prin activităţile noastre şi ne aşteptam ca mâna noastră întinsă să fie prinsă acum de cea a Primăriei”, a declarat Rodica Pârvan.
Potrivit acesteia, organizarea ediţiei din acest an a Zilelor „Constantin Brâncuşi” a necesitat aproximativ 5.000 de lei - sumă care include proiecte, fonduri proprii ale şcolii precum şi sponsorizări.
Examene cu expoziţii
În cadrul Zilelor au fost organizate mai multe expoziţii pe specialităţi cu specificul unităţii de învăţământ - cofetărie, patiserie, bucătărie, cocktailuri, cafea. Tot în cadrul unor expoziţii au fost prezentate diverse articole de croitorie precum şi o paradă a coafurilor pe bază de împletituri. Cea mai complexă expoziţie a fost cea din cantina şcolii, unde au fost prezentate diverse feluri de mâncăruri, care mai de care mai atractive şi mai dichisite, acestea reprezentând de fapt şi examenul practic dat de absolvenţii din acest an ai claselor de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi”. În acelaşi palier s-au înscris şi expoziţiile de prăjituri şi cocktailuri, ele atrăgând printr-o multitudine de combinaţii şi culori, care mai de care mai interesante şi mai neobişnuite.
1.500 de cărţi pentru copiii români din Valea Timocului
O acţiune impresionantă în cadrul Zilelor a fost reprezentată de activitatea „Donează o carte pentru aproapele tău!” - la unul dintre corturile amplasate în curtea şcolii au fost strânse aproape 1.500 de cărţi care vor ajunge la copiii români din Valea Timocului-Serbia.
Zilele „Constantin Brâncuşi” se vor încheia astăzi, cu premierea activităţilor organizate în cadrul acestora şi cu o ieşire la kilometrul 4 a profesorilor şi elevilor organizatori.
Monica Vajna