EDUCATIE 27 iulie 2023

Încă 53 de profesori covăsneni au depășit statutul de debutanți

de David Leonard Bularca | 1643 vizualizări

Primele rezultate din cadrul examenului de definitivat au fost publicate de Ministerul Educației. Rata de promovare la nivelul județului Covasna este de 68,83%, înainte de contestații. Prin promovarea acestui examen, profesorii depășesc stadiul de debutant în sistemul de învățământ, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

Pentru a promova, candidații au trebuit să obțină cel puțin nota 8. 

„Procentul de promovare din sesiunea 2023 (medii mai mari sau egale cu 8.00) înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar este de 68,83%. Rezultatele obținute de candidați au fost publicate în 25 iulie, ora 11:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat, precum și pe site-ul ISJ Covasna”, se arată într-un comunicat de presă al IȘJ Covasna. 

Astfel, în total, în județ 53 de cadre didactice au promovat. 

„Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 53 de candidați cu medii între 8.00 și 10. 24 de candidați au obținut note cuprinse între 5,76 și 7,96”, conform comunicatului de presă. 

La proba scrisă din cadrul examenului au fost prezenți 78 de candidați.

„Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului. 

La proba scrisă din această sesiune, în județul Covasna au fost prezenți 78 de candidați. 1 candidat s-a retras în timpul examenului, astfel încât au fost trimise spre centrele de evaluare stabilite de Ministerul Educației 77 de lucrări scrise”, conform aceleiași surse. 

Candidații au avut timp să depună contestații până miercuri, 26 iulie, ora 12:00. 

„Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, contestațiile se depun la secretariatul ISJ Covasna sau pe adresa de email: kadam@isj.educv.ro, pe 25 iulie (până la ora 20:00) și miercuri, 26 iulie (până la ora 12:00)”, au transmis reprezentanții IȘJ Covasna. 

Rezultatele finale ale examenului vor fi publicate pe 1 august. 

„Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 01 august 2023. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare”, se mai arată în comunicatul de presă. 

La nivel național, rata de promovare a acestui examen, înainte de contestații, este de 76,97%.

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.