EDUCATIE 6 mai 2010

78 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la şcolile din judeţ

de Covasna Media | 844 vizualizări

Finalizarea tuturor investiţiilor care au fost demarate în judeţul nostru la unităţile de învăţământ ar putea fi realizată cu ajutorul a 78 de milioane de lei.

Potrivit șefei Inspectoratului Școlar Judeţean (IȘJ), Keresztely Irma, suma necesară este una foarte mare și nu au speranţe că o pot primi, dar din totalul de 600 de milioane de lei cuprinși în buget pentru învăţământ, nu este imposibil să ne revină 9 – 10 milioane de lei.

Astfel, la nivelul IȘJ a fost întocmită o listă cu 78 de milioane de lei, de unde au fost evidenţiate acele priorităţi care anul acesta ar trebui realizate, în caz contrar există riscul ca imobilele respective să se distrugă. Valoarea acestor lucrări ajunge la 10 milioane de lei.

„Avem speranţa să obţinem banii, sperăm că în a doua parte a lunii mai ni se vor solicita din nou, oficial, priorităţile pentru învăţământ, și dacă totul este în ordine în luna iunie se pregătește o nouă hotărâre de Guvern, care va aloca anumite sume pentru învăţământul preuniversitar”, a afirmat Keresztely Irma.

Discuţiile privind aceste sume au avut loc recent cu directorul general al Direcţiei Buget Finanţe, Patrimoniu și Investiţii, Mihai Păunică, din cadrul Ministerului Educaţiei.

Ana Sidon

Teme articol: investiţii scoli IŞJ
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
secuiul, 6 mai 2010
ce sa inteleg din acest TITLU? faptul ca cu "lobbyul" doamnei insp. sef, eventual a iubitului sau "partid" autoritatile vor primii 78 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la şcolile din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.