EDUCATIE 8 august 2022

67,36% dintre profesorii covăsneni care au susținut examenul de definitivat au promovat

de David Leonard Bularca | 819 vizualizări

În județul Covasna au fost 95 de profesori prezenți la examenul scris de definitivat, prin care cadrele didactice depășesc stadiul de debutant. Dintre cei înscriși, 67,36% au obținut medii de trecere (cel puțin 8), au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna într-un comunicat de presă. Rezultatele sunt finale, după contestații. 

„Procentul de promovare după contestații din sesiunea 2022 (medii mai mari sau egale cu 8.00), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este de 67.36%”, conform IȘJ Covasna. 

Astfel, au fost înregistrate 64 de medii între 8 și 10. 

„Au fost declarați promovați 64 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului. La proba scrisă din această sesiune, în județul Covasna au fost prezenți 95 de candidați. 

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare”, au mai detaliat reprezentanții IȘJ Covasna. 

Proba scrisă a examenului de definitivat a avut loc pe 20 iulie, la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, din Sfântu Gheorghe. Proba a durat patru ore. 

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.