EDUCATIE 22 noiembrie 2010

„Biblionet - lumea în biblioteca mea“, inaugurat la Sita Buzăului

de Covasna Media | 750 vizualizări
În Sita Buzăului, în cadrul Bibliotecii Comunale, a fost inaugurat vineri Centrul de Calculatoare cu Internet pentru public ” Biblionet - lumea în biblioteca mea”. Centrul face parte din programul Biblionet, finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates, program aflat în parteneriat cu IREX, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţionala a Bibliotecarilor

În Sita Buzăului, în cadrul Bibliotecii Comunale, a fost inaugurat vineri Centrul de Calculatoare cu Internet pentru public ” Biblionet - lumea în biblioteca mea”.

Centrul face parte din programul Biblionet, finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates,

program aflat în parteneriat cu IREX, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţionala a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene “Bod Peter” din Sfântu Gheorghe – directorul Szonda Szabolcs şi coordonatorul de program Lokodi Anna, reprezentantul fundaţiei IREX Szocs Joseph, reprezentanţi ai Administraţiei Publice, ai Consiliului Local, părintele protopop Tohănean Florin, cadre didactice şi membri ai comunităţii.

După cuvântul de deschidere şi prezentare a programului, au avut loc alocuţiuni ale oficialităţilor, primarul localitaţii, Filofi Constantin, a prezentat şi potenţialul turistic al zonei noastre, iar în final a urmat un program artistic prezentat de elevii claselor a VII-a şi a VIIIa, ai Şcolii cl. I-VIII “Nicolae Russu” Sita Buzăului.

Deoarece biblioteca a fost dotată cu cele patru calculatoare, un scanner, o imprimantă şi accesorii (microfoane şi căşti), elevii vin mai des, în special cei care nu au internet acasă. În aceste condiţii în care elevilor li se deschid noi porţi de cunoaştere, bibliotecara Tohăneanu Natalia şi profesoara Murea Teodora au iniţiat un Parteneriat Educaţional, care are ca scop îndrumarea şi formarea deprinderii de selectare a avalanşei de informaţii aflate pe internet şi păstrarea statutului de “consumatori de lectură”.

La acest eveniment s-a promovat programul Biblionet şi a fost invitată întreaga comunitate să vina să se folosească de această tehnologie modernă de informare, de comunicare şi chiar de afaceri pe internet.

prof. Teodora Murea

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cartea de 2000 de pagini, 22 noiembrie 2010
Generatia on line, cam asa as numi elevii din 2005 incoace. Acum on line on line dar vocabularul dialogului on line trebuie deprins totusi de undeva.Cuvinte sau silabe sau grupuri de litere pot citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.