OPINII 28 iulie 2022

Reacția liderului UDMR Tamás Sándor la declarațiile lui Gigi Becali despre Sepsi OSK: „Nomen est omen”

de Iulia Drăghici - Taraș | 4138 vizualizări

Liderul UDMR Covasna și totodată președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, a reacționat la declarațiile patronului FCSB, Gigi Becali, care a spus că nu va permite echipei de fotbal din județul Covasna să urce prea mult în campionat, dar și că Viktor Orbán este considerat dușman. 

Nomen est omen. Numele vorbește despre purtător. Pe unul îl cheamă Viktor, care înseamnă victorie, iar pe celălalt Gigi. (...) Problema mea este că la un moment dat s-a început „becalizarea” discursului public în România. Și asta este o problemă foarte spinoasă. La un moment dat am observat că și jurnaliștii și o parte dintre intelectualii români au început să folosească tonul lui Gigi. Ceea ce înseamnă „becalizarea” României. Și nu este pe gustul meu sau pe gustul nostru”, a declarat miercuri, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Tamás Sándor. 

Gigi Becali, patronul FCSB, a vorbit marți, în conferința de presă susținută de fapt pentru a-l anunța pe Nicolae Dică drept noul antrenor al echipei, și despre reprezentanta județului Covasna, spunând că nu va permite echipei Sepsi OSK să prindă putere în campionat. 

Pe Sepsi OSK nu îi vom lăsa. Îi vom ține tot timpul la... ghilotină, la respect acolo. Eu, cel puțin, o să îi țin la respect. Dacă văd că Sepsi OSK prinde putere, o să mai investesc 10 milioane de euro și o să îi dau în cap lui Sepsi OSK. Tot ce este neam cu Sepsi OSK, îi vom spulbera. (...) Nu mai dau bani la fotbal, decât dacă cumva ridică capul Sepsi OSK. Nu permit să vină Sepsi OSK să ia campionatul în România. Sepsi OSK trebuie acolo... la coadă, pe acolo să îl ținem pe Orbán. (...) Vă promit că Sepsi OSK nu o să ridice prea mult capul. (...) Tot ce este în țara asta, râu, ramuri... mi-e prieten numai mie, iară ție dușman ți-este, Viktor Orbán. El poate să vină pe stadioane cât vrea, vai de capul lui, că tot... râu, ramuri, prieten numai nouă... așa că... dușmani. El poate să vină cât vrea. Cât sunt eu în fotbal, el, Viktor Orbán... pofta-n cui”, a declarat, râzând, Becali. 

Și Diószegi László, patronul câștigătoarei Cupei României și a Supercupei, a reacționat la această declarație, spunând că, dacă guvernul maghiar ar fi sponsorizat echipa, atunci cu siguranță ar fi avut bani să cumpere jucători care să garanteze câștigarea campionatului. 

Îl aștept cu pâine și sare. Avem sare fiindcă facem pâine și avem pâine din belșug. Dacă noi eram sponsorizați de Guvernul maghiar și de domnul Viktor Orbán, fiți siguri că aveam jucători de 50.000 de euro și câștigam la pas campionatul.

Noi avem un buget de șase milioane de euro, ce să căutăm noi la câștigarea campionatului? Cu mare durere de inimă spun, nu cred că putem să luăm titlul. Niciodată!”, a spus Diószegi, pentru PRO TV, citat de Sport.ro. 

Prima confruntare din această ediție de campionat dintre Sepsi OSK și FCSB este programată în etapa a 15-a, pentru data de 22 octombrie. Meciul se va juca la Sfântu Gheorghe.

Sursa foto: Facebook

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alexandru Bularca, 28 iulie 2022
Domnul Támas Sándor ar fi fost mai inteligent (atât uman cât și ca politician) dacă comenta (sau măcar avea o reacție) la lucrurile spuse de Viktor Orban în weekend! Că de fapt aici e baza citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.