OPINII 20 mai 2022

OPINIE. Pâine și fotbal

de Marius Raczek | 2391 vizualizări
Sursa foto - Facebook @osksepsi
Sursa foto - Facebook @osksepsi

Sunt puțini cei care au în viață un vis devenit realitate. Stadionul Rapid-Giulești a fost martorul unei reușite de acest fel, al momentului de glorie a unei echipe pornite din Liga 4 în urmă cu aproape 11 ani, pentru a ridica primul trofeu major. 

Așa cum este inscripționat pe peretele unuia dintre birourile de la Sepsi Arena: ”Álmodtam egy világot magamnak”- versuri din repertoriul trupei pop-rock Edda művek, cei care au compus imnul echipei, și Dioszegi László a visat o lume pentru el (n.red.: traducerea din maghiară). Iar visul său a devenit realitate, nu numai pentru el, ci și pentru județul Covasna. Sepsi OSK a câștigat Cupa României!

Într-o societate care se confruntă cu multe probleme, unele reale, altele închipuite, șutul în vinclu a lui Marius Ștefănescu a făcut ca lumea care ne înconjoară să fie mai frumoasă. Și nu un Attila sau un János, Marius Ștefănescu, dovada clară că atunci când, indiferent de origini, știm să conlucrăm pentru un țel comun, reușita nu va întârzia. Cristiano Bergodi a simțit și el asta, l-a schimbat spre final pe Marius Ștefănescu, tocmai pentru a fi aplaudat la scenă deschisă. Iar Marius a fost chemat să salute galeria, el care practic a făcut ca trofeul să meargă la Sfântu Gheorghe.

Atât titlul de campioană, cât și Cupa României au mai venit în Covasna, mulțumită fetelor de la baschet, dar, fără a minimaliza meritele nimănui, fotbalul e... fotbal. Cum zicea cineva, fotbalul nu este o problemă de viață și de moarte, este mai mult de atât. Mai mult chiar, acest sezon, destul de zbuciumat, s-a încheiat ca o poveste. Poate dacă Sepsi OSK ar fi dominat da capo al fine, succesul final nu ar fi avut un astfel de impact. Și poate aceasta ne face să ne bucurăm și mai mult, căci dincolo de rezultatul sportiv Sfântu Gheorghe a demonstrat că atunci când Niczuly Roli și Fülöp István își unesc forțele cu Bogdan Mitrea și Alexandru Tudorie se poate. Iar farmecul lui Sepsi OSK constă și în asta.

A fost o seară magică, dar tot ce e frumos trece repede și ieșind de pe stadion ne reîntoarcem în lumea reală. Dar după seara din Giulești, cu siguranță, atunci când vom cumpăra o pâine de la brutăria Dioszegi, ne vor răsuna în urechi: OSK! Sepsi OSK!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.