OPINII 15 iunie 2018

EDITORIAL. Ţopăind lângă Simona, iaca şi Firea lu’ Pandele!

de Dumitru Manolăchescu | 791 vizualizări
Sursa foto - Facebook @simonahalep
Sursa foto - Facebook @simonahalep

„Dragă Simona,

Astăzi nu sunt nici ziarist, nici scriitor, nu sunt nici măcar CTP. Sunt un fan Simona Halep cu inima slabă, care nu reuşeşte să te vadă jucând în direct de frică să nu facă un atac. De fapt, de frica ta, că  ne treci prin toate simţirile cu viteza unui serviciu as. O să semnez Fan Mitică, în numele fanilor tăi care văd lucrurile la fel ca mine. Cu ceilalţi n-am treabă.

Ce vreau eu să-ţi spun e, însă, altceva, sunt dator să te luminez cum a fost cu huiduielile de pe Arena Naţională. N-ai fost tu huiduită, aşa cum spun nenorociţii ăştia de ziarişti şi arendaşi din judeţe plătiţi gras de Partidul Staţi Drepţi. Ăştia s-au îmbolnăvit iremediabil, în frunte cu primăriţa Capitalei. Au înnebunit de tot, nu mai ştiu ce să facă să crească puţin în sondaje, au ajuns mult prea jos pentru pretenţiile lor. Au încercat să te folosească, să te căpuşeze şi pe Arena Naţională. Nu le-a ieşit, am fost unul dintre cei 20.000 care au fluierat sincer neobrăzarea şi prostia primăriţei şi a Partidului Stat. A ţopăit Firea pe lângă tine, arătându-şi adevărata fire: o slugă a „şobolanului şef” – dacă el ne-a făcut pe noi şobolani, avem şi noi voie să-i zicem la fel.

Ai bucurat milioane de oameni, ai făcut fericiţi milioane de români. Meriţi toată iubirea noastră. Şi-ai mai făcut ceva: ai aprins fitilul bombei pe care stau „şobolanii” care guvernează. Fitilul ăsta va arde o vreme, apoi va urma explozia populară – una paşnică, desigur, nu chem pe nimeni la „furci şi topoare” sau la „mitralierele” furate la Revoluţie cu care ameninţă un deputat pe care sper să nu-l cunoşti niciodată. De revolta asta paşnică, însă, nimeni, nici Putin, nici Viktor Orban, nici Trump, nici Erdogan nu-i va scăpa. Fără să vrei, fără să-ţi dai seama ai reuşit ce mulţi politicieni şi oameni de bine se străduiesc să facă: ne-ai deschis nu doar ochii, ci şi gurile. Ai început cu Imnul României cântat de români cu voce tare pe arena de la Roland Garros.  Iar fluierăturile celor 20.000 de români patrioţi de pe Arena Naţională au fost precum „valul” de la manifestaţia pro-Ceauşescu din 21 decembrie 1989, pe care tu n-ai prins-o, val pe care a urcat apoi Revoluţia română. Îţi mulţumim şi pentru asta.

O să facem odată şi-odată, unguri şi români, un fan-club Simona Halep la Sf. Gheorghe.  O să te chemăm la noi, o să te întâmpinăm cu pâine de Dioszegi şi aer ionizat pozitiv la Covasna, o să-ţi cântăm Imnul şi-o să-ţi dăm o diplomă. Încă nu ştim ce-o să scriem pe ea, dar va fi ceva despre „(a)românul patriot al anului 2018”, pentru că ne-ai eliberat de frică, ne-ai redat mândria şi speranţa, ai pus o oglindă în faţa Firei, iar pe baronii Partidului Stat ia-i făcut să se dezbrace de caracter. Mai pe limba ta, ai câştigat meciul pentru noi cu un „smash” cu care ia-i pocnit direct peste faţă.

În încheiere, promit să mă uit la toate meciurile tale. Nu-mi mai e frică. Îţi doresc sănătate, răbdare şi putere! Fan Mitică”.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.