OPINII 13 februarie 2018

EDITORIAL. „Tichie” de premier: experţii în egalitatea de şanse

de Dumitru Manolăchescu | 651 vizualizări
Sursa foto - Facebook
Sursa foto - Facebook

România riscă să ajungă la periferia Europei civilizate din cauza unei coaliţii corupte până-n măduva oaselor, beneficiara unui votului unui electorat manipulat grosier. Premierul, şefii Camerelor, toţi Dumnezeii PSD-ALDE se plâng că Europa nu este corect informată, că-i minţită de Opoziţia românească vai mama ei... Au oamenii ăştia neobrăzarea să acuze Uniunea Europeană de rea-voinţă şi ignoranţă într-un moment în care artizanii Guvernării sunt băgaţi până-n gât în rahat: Vâlcov ia 8 ani cu executare de la ÎCCJ, Dragnea riscă şi el o nouă condamnare într-un alt dosar, Tăriceanu este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă, un vicepremier important, stăpân peste fonduri bugetare uriaşe la Ministerul Dezvoltării, are mari probleme într-un dosar de corupţie, alt ministru – culmea tupeului, doamna e şefă la Fondurile Europene... – este salvat de Parlament, dar acuzaţia de corupţie #rezistă, şi e normal să reziste, nu doar în mentalul românilor.

Toţi oamenii ăştia ai Puterii sunt ţinuţi în braţe de liderii PSD-ALDE pentru că-s mânjiţi. Ceilalţi membri ai coaliţiei majoritare, cu extrem de puţine excepţii, sunt şi ei parte a maşinăriei politice corupte care conduce un partid corupt. Altfel n-ar fi fost racolaţi, lămuriţi, plătiţi să îmbrace „cămaşa minciunii” într-un guvern ridicol şi incompetent. Ridicol, dar capabil să distrugă ce-a mai rămas curat, bun, adevărat în ţara asta amărâtă, mereu violată, mereu părăsită, mereu tâlhărită de hoţii şi mincinoşii din interior sau din afară.

Dar mai ales din interior, până să ne termine America, UE, Ungaria, Soros sau Rusia ne distrugem singuri. Mândria noastră naţională se transformă, încet dar sigur, într-o „tichie de mărgăritar” purtată de nechemaţii care ne conduc. Ca să vezi că-i cu adevărat inutilă tichia asta, ia uite ce idee a urcat din „puţul gândirii” d-nei premier Dăncilă taman când era aşteptată la Parlamentul european, să-i convingă pe „duşmanii” României că Justiţia e pe mâini bune de social-democraţi adevăraţi. D-na premier a rămas cuminte în ţară, descoperind că e grabnică nevoie de experţi în egalitatea şanselor. Concret, fiecare firmă cu peste 50 de angajaţi va fi obligată să angajeze un expert care să urmărească nu cumva să existe inegalităţi de şanse între bărbaţi şi femei. O „tichie” cât mantia pavianului, ce s-o mai cotim!

Asta-i problema în firmele şi instituţiile României: n-avem experţi care să măsoare egalitatea de şanse! Cum ar veni, în Parlamentul României nu există un expert care să-i dea peste gură deputatui băţos, prost crescut, înfumurat şi misogin, care-i strigă unei colege de la alt partid că-i proastă, că i se vede mâncarea printre dinţi, că face sex anal şi alte vorbe dulci, demne de canalele în care dorm oamenii străzii. Păi nu?! Cum să ceri unei firme oarecare „egalitate de şanse” când în cea mai importantă instituţie a ţării – aia care face legi, tăticu, nu taie frunză la câini... – aleşii noştri se comportă ca nişte huligani sadea?! Iar tu, născocitoarea de „experţi”, taci chitic, nu zici o vorbă, nu sari ca arsă s-o aperi pe femeia murdărită cu vorbe de-un ipochimen nesimţit. În Guvern există chiar o responsabilă cu egalitatea şanselor, o d-nă ofensivă şi foarte coafată, dar nici ei nu i s-a părut că prietenul deputat Şerban Nicolae ar merita avertizat, certat, apostrofat, atenţionat.

Dacă la asta s-a gândit d-na premier, atunci da, merită să avem asemenea experţi. Dar ca să nu-i obligaţi pe oamenii civilizaţi să cheltuiască inutil angajând aiurea nişte „experţi” (de unde i-or lua, nu se ştie...), eu zic să adunaţi specialiştii ăştia  doar în Parlamentul nostru de toată jena şi prin instituţiile păstorite politic de reprezentanţii actualei Puteri. Adică acolo unde cu adevărat e nevoie de impunerea „egalităţii de şanse”. Altfel, stimată d-nă, problemele României sunt cu totul altele. Inclusiv partidul care v-a numit premier are nevoie de nişte experţi, care să-l ajute să supravieţuiască. Aşa s-ar şi putea numi: experţi în supravieţuirea politică a unor impostori. Ăştia pe care-i aveţi acum n-au reuşit să extragă decât o idee: lupta pentru desfiinţarea DNA şi subordonarea Justiţiei. Şi nici aici nu sunt credibili, pentru că românii nu-s deloc proşti, ştiu să deosebească între bine şi rău, adevăr şi minciună, corectitudine şi manipulare.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.