OPINII 20 mai 2020

EDITORIAL. Termometre-spion. Pandemie sau prostie?

de Dumitru Manolăchescu | 2414 vizualizări

Nu ştiu când vom avea un vaccin contra Sars-CoV2, se laudă mulţi că-l experimentează deja, dar nu cred să fie atât de simplu. Altfel de ce-ar face preşedintele Trump reclamă unui produs care previne, nu vindecă, Covid 19?! Urmând această logică, e bine să ne pregătim pentru alte experienţe utile sănătăţii noastre, cum ar fi imunizarea. Medicii ne recomandă imunoterapia cu anticorpi monoclonali, care vor fi realizaţi în curând în laborator. Cercetătorii olandezi au descoperit deja un asemenea anticorp, capabil să neutralizeze în laborator noul Coronavirus. E pe drum vindecarea!

Eu zic că împotriva Pandemiei de Coronavirus se va găsi leac. Mult mai greu va fi, însă, cu prostia. Vreo 12% dintre români cred că nu există, de fapt, niciun virus, că morţii nu sunt morţi, că viii nu sunt vii, că toată isteria asta e o conspiraţie a lui Bill Gates ca să stăpânească Lumea şi Finanţele ei împreună cu guvernele şi masoneria. Că însuşi miliardarul american cheltuie miliarde de dolari pentru găsirea unui vaccin anti-coronavirus nu mai contează. Important este să crezi ce vrei tu să crezi, ce-ţi convine ţie să crezi, nu ce-ţi dă cu linguriţa Guvernul, Media ticăloasă şi vândută... Important este ce-ţi şoptesc „fraţii” de la Răsărit, în care ai mai multă încredere decât în părinţii sau copiii tăi.

Mi se ia temperatura la intrarea într-un mare magazin. Celor care merg la serviciu în instituţii ale statului, celor care lucrează cu publicul li se va lua, de asemenea, temperatura. Nu e deloc bine să ai peste 37,5 grade. Rişti să fii trimis la spital, ceea ce, la urma-urmei, ar fi foarte bine pentru starea de sănătate – altfel de unde să ştii că ai unele probleme de sănătate? Când ţi-ai luat ultima oară temperatura? Să fim serioşi...

Dar cum să accepţi tu, dac liber şi mândru, să ţi se pună pistolul-scanner la tâmplă, la gât sau pe frunte? E lucrătura Diavolului, ţi se fură datele personale, se uită camerele alea din termometru direct în buletin, pe card, prin poşete, îţi umblă şi prin creier, cine ştie ce mai descoperă, nu-i în regulă. Şi-apoi, staţi puţin, cine-mi ia mie temperatura? Un amărât de paznic cu şapte clase, fără Bac şi cu pantofi scâlciaţi de-atâta purtare? Exclus! Să vină medicii, asistentele şefe, să vină ministrul Sănătăţii, să mă vadă suferindul Ciolac, sau măcar Arafat, în ăştia poate aş avea încredere. 

Am trecut pe nesimţite de la frică motivată la revoltă prostească. Măştile sunt o invenţie a Necuratului. N-a fost nevoie decât de două-trei zile fără amenzi pentru ca teribilismul nostru genetico-mistic să iasă la iveală. Peste vreo 10 zile vom vedea şi câţi morţi a făcut episodul de anarhie-prostie patronat de Parlament, CCR şi Guvern. Nu îi va acuza nimeni, sunt sigur, pe şefii acestor instituţii, pe parlamentari, pe miniştri, pe judecători şi AP de „zădărnicire a combaterii bolilor”. Ar merita să li se-ntâmple, dar nu cred să se găsească o voce care să-i acuze. Ar fi nevoie de câteva sute de dosare penale cu nume importante pe copertă, practic Ţara ar fi decapitată, n-ar mai avea cine să conducă România pe noi culmi de progres şi civilizaţie...

Reţineţi ce v-am spus la început: e mare nevoie de un tratament pentru imunizare împotriva prostiei. Poate mai mult decât împotriva virusului ucigaş, pe cale de a fi răpus, totuşi, de un vaccin. De viruşi mai scăpăm, de prostia celor care au doar certitudini, care chiar cred în conspiraţii ale multinaţionalelor şi termometre-spion, de boala asta e mult mai greu să ne eliberăm.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.