OPINII 12 iunie 2018

EDITORIAL. Tăriceanu printre moaştele lui Firea

de Dumitru Manolăchescu | 751 vizualizări
Sursa foto - Facebook @tariceanu
Sursa foto - Facebook @tariceanu

Luni dimineaţa, angajaţii Primăriei Bucureşti s-au închinat la moaştele unor sfinţi coborâţi printre oameni de dragul Firei. N-am mai auzit de aşa ceva, de-aia întâmplarea mi-a solicitat atenţia. Nu mult, că nu merită, dar suficient cât să spun din adâncurile conştiinţei de cetăţean al unui stat laic: mai e puţin, foarte puţin şi veţi pune în ramă, pe peretele din spatele birourilor de primari, şefi de consilii judeţene sau prefecţi, tabloul Sfântului Conducător Liviu Dragnea. Că până la moaştele puşcăriabilului în biroul prezidenţiabilului mai e un an şi ceva. Până atunci sfântul Liviu ameninţă ca disperatul (chiar cred că e disperat, altfel n-ar face asemenea greşeli!), la grămadă: procurori, judecători, preşedintele României, poporul român care nu simpatizează şi nici nu empatizează cu Partidul Stat. Drept urmare, s-a sesizat Forumul Judecătorilor, care a reclamat situaţia inacceptabilă la CSM. Care CSM a sesizat Inspecţia Judiciară. Care Inspecţie Judiciară o să-i tragă un perdaf scris preşedintelui Partidului Stat. Care preşedinte şi Partid Stat vor reclama Statul Paralel. Care Stat Paralel va deveni Stat Pătrat şi îl va reclama pe Liviu Dragnea la CSM... Aici se-nchide cercul vicios din care nu vom ieşi decât atunci când vom şti să votăm, ori când vom prefera protestele în pieţe unor glume, oricât de deştepte, pe Facebook.

Mai aflu în sfânta zi de luni (sfântă pentru că venea Simona acasă) că partenerul lui Dragnea în cruciada împotriva Justiţiei, încă urmăritul penal Călin Popescu Tăriceanu, are o părere foarte proastă despre intelectualii care îndrăznesc să nu creadă în Partidul Stat şi ies să protesteze împotriva lui în Piaţa Victoriei. Înţeleg de la venerabil că doar masele largi populare de sorginte muncitorească au voie să scandeze „Jos Iohannis!“ în Piaţa cu pricina, intelectualii subţiri, fire-ar ei ai dracu’ cu cine nu le-a închis încă gura!, vor fi opriţi să strige „Jos Dragnea!“. Ia citiţi ce zice despre intelectualii care au fost duminică seara în Piaţa Victoriei ipochimenul – pe care un amic glumeţ îl apreciază pentru că-i sincer: băi, le ia pe toate de nevastă... Să luăm aminte, aşadar, la înţelepciunea gânditorului sincer: „Nu vreau să folosesc cuvinte jignitoare, dar am mari rezerve în ce priveşte capacitatea de analiză obiectivă şi de a sesiza care sunt pericolele care astăzi ne pândesc“. Esteeee! Singurii analişti cu diplomă şi obiectivitate partinică sunt Tăriceanu, Dragnea, Gâdea şi Badea. Ce Liiceanu, ce Pleşu, ce CTP, ce Borţun, ce mulţi alţi oameni de bun simţ dotaţi cu creier, nu cu o netedă imitaţie, motiv pentru care nu s-au înrolat în armata anti Justiţie?! Ăştia nu fac doi bani pe lângă adevăraţii gânditori, Tăriceanu, Dragnea, Nicolicea, Nicolae, Toader şi ceilalţi ca ei, plus măcar jumătate din ceata provincialilor adusă sâmbătă cu arcanul în Piaţa Victoriei.    

Şi-am mai aflat ceva de la Liviu Dragnea. Furat de val, cruciatul s-a plâns la TV că UE, NATO şi întreaga Europă, dacă nu chiar întreaga lume şi America, au sprijinit „statul paralel“ şi-or să regrete în curând această faptă. Aici putem face deja nişte calcule geopolitice, putem desena nişte hărţi.  Dragnea şi Tăriceanu ne aşează într-o companie extrem de selectă: Rusia, Ungaria, Turcia, Coreea de Nord, poate chiar China şi Madagascar. Dacă nu-i opreşte cineva (la Justiţie sau la alegeri mă refer, să nu se înţeleagă altceva), băieţii ăştia doi ne bagă în belea de deştepţi şi patrioţi ce sunt. N-o fi el un război mondial, dar unul civil se poate isca relativ uşor cu politicieni de teapa celor doi.

Cam pe-aici ne aflăm cu „analiza obiectivă“ a gânditorilor Tăriceanu şi Dragnea. De la revoluţii fiscale interminabile şi salarii mărite pe hârtie s-a trecut la moaşte în instituţii publice şi ameninţări cu alte „mineriade“ ale cămăşilor albe. E bine, încă puţin şi se vor dezbrăca de tot de caracter. Poate atunci ne vom lămuri. Până atunci, aştept cu nerăbdare strigătul izbăvitor al gloatei de intelectuali care nu poate analiza obiectiv „pericolele care ne pândesc“: Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.