OPINII 14 noiembrie 2022

EDITORIAL. Social-democraţii nu ne vor în Schengen

de Dumitru Manolăchescu | 578 vizualizări

După Olanda, uite că nici Suedia nu vrea migranţi şi haos la graniţele Europei cu participare românească. Social-democraţii suedezi, aflaţi în Opoziţie, au recomandat guvernului minoritar din ţara lor să-şi schimbe votul favorabil pentru intrarea României în spaţiul Schengen. Comisia pentru Justiţie din Parlamentul suedez crede că este în interesul acestei ţări să nu voteze pentru România şi Bulgaria. 

Ne spune de ce un reprezentant al extremei drepte de la Suedezii Democraţi, partid care în general sprijină Guvernul: „În ce priveşte România şi Bulgaria, Suedia se confruntă cu probleme mari cu cetăţenii acestor ţări care abuzează de actuala directivă pe mobilitate şi pun la îndoială ordinea publică în Suedia”.

Mi-aş dori să pot, să putem călători liber, fără cozi lungi, fără controale umilitoare uneori la graniţe. Dar nu pot să nu recunosc că ni s-a dus buhul de necivilizaţi, hoţi, criminali, cerşetori şi violatori ce sunt o parte dintre românii care s-au grăbit să profite de libertatea aparentă de la graniţe pentru a inunda cu „mână de lucru” Nordul, Sudul, Centrul şi restul lumii occidentale. 

Blestemăţiile conaţionalilor noştri certaţi nu doar cu legea, ci şi cu munca cinstită, ne-au adus în situaţia de a sta acum cu mâna întinsă la comisiile unor parlamente din Nordul rece şi obiectiv, care nu vrea stricarea „ordinii publice” în aceste ţări.

Deocamdată e vorba doar de Olanda şi Suedia, ţări care declară că nu sunt pregătite să lupte cu infracţionalitatea pe care ar presupune-o lipsa de control la graniţe ca urmare a intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Se aşteaptă, totuşi, un vot de la Comisia de Afaceri Europene din Parlamentul suedez, hotărâtor pentru soarta celor două ţări aspirante la spaţiul de liberă circulaţie european.

Dar, cinstiţi să fim, nu e deloc ca şi cum ne-ar pedepsi răii din Nord că suntem prea frumoşi, prea buni, prea cinstiţi sau prea corecţi. Sau că suntem mai talentaţi decât ei – ca şi cum Holograf cu Dan Bittman cu tot ar fi mai buni decât ABBA, sau naţionala noastră de fotbal ar fi peste cea a Suediei în clasamentul FIFA-UEFA. N-avem noi treabă cu valorile astea, noi ne-am împotmolit în manglitori, cerşetori, violatori şi oameni ai străzii prin mai toate capitalele ţărilor occidentale. Şi când îţi intră hoţul în casă nu mai eşti dispus să vezi partea bună a naţiei ăluia de te fură. Adică nu-i mai vezi pe cei mulţi care au migrat din România şi care muncesc şi contribuie cinstit şi corect la bunăstarea ţării tale.

Problema, acum, nu este să putem noi schimba ceva în natura celor care fug din ţara noastră de sărăcie, şomaj şi lipsă de speranţă. Faptele sunt consumate. Problema e că la guvernare în România sunt nişte social-democraţi forţoşi, asistaţi anemic de nişte liberali zglobii, care ar putea încerca să trateze de la om la om cu social-democraţii suedezi, să-i lămurească, să le explice că dracul nu-i chiar aşa de negru cum se vede de la Comisia lor pentru Justiţie. Dar social-democraţia noastră e departe de cea suedeză... Cine s-o facă, frate?!

Mă trec fiori când pun întrebarea asta: pe cine ar putea să influenţeze, cu cine ar putea să trateze un Marcel Ciolacu fals şi lipsit de credibilitate?! Sau un Lucian Bode dovedit plagiator, deci hoţ?! Sau un Marcel Boloş care şi când plânge parcă râde?! Sau chiar premierul Ciucă, un general ţeapăn care impresionează prin inadecvare? Nu mai zic nimic de miniştrii de la Finanţe, de la Agricultură – mi-l şi închipui pe taica agronomu’ Daea făcând lobby, oare ce limbă străină în afară de rusă o fi ştiind?!...

Aceşti oameni, şi alţii ca ei mişunând prin ministere pe bază de cotizaţie la partid, reprezintă România. Dacă vom pierde, vom pierde pe mâna lor, a celor care vreme de 15 ani n-au rezolvat problemele cu infracţionalitatea şi corupţia reclamate de Uniunea Europeană. Şi a celor care, vreme de 30 de ani, au ignorat semnalele din exterior că exportăm nu numai forţă de muncă cinstită şi calificată, ci şi corupţie, hoţie, prostituţie, cerşetorie.

Aşa încât aş zice că suntem la mila suedezilor, olandezilor şi mai ştiu eu cui i se pune pata să ne tragă de urechi. E umilitor şi oarecum nedrept, dar numai „oarecum”, pentru că guvernele noastre antipatice, suficiente, orgolioase şi incompetente n-au dovedit că vor, că pot, că îşi doresc să facă ce li s-a spus de ani de zile să facă pentru ca românii să poată circula liber demni, fără controale la graniţă, în ţările Uniunii Europene.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.