OPINII 21 octombrie 2021

EDITORIAL. Reţeta românească pentru primul loc în lume

de Dumitru Manolăchescu | 1077 vizualizări

Suntem un popor de oameni liberi şi neatârnaţi de măşti, vaccinuri şi alte cipuri băgate în noi ca să ne transforme în zombi, să nu mai poată naşte femeile la 80 de ani şi să rămână bărbaţii impotenţi la 90 de ani. De-aia nu ne vaccinăm, nu purtăm măşti, nu respectăm legi, hotărâri de guvern şi ascultăm cu sfinţenie glasul popilor, nu pe cel al medicilor. Pentru că popii, nu-i aşa, conduc lumea asta spre poarta raiului etern.

Am descoperit, aşadar, reţeta românească datorită căreia suntem pe primul loc în lume la decesele de Covid 19 raportate la milionul de locuitori. Vom întrece, cu siguranţă, Rusia şi America, iar cu ţările vaccinate masiv cu cipuri, infertilitate şi impotenţă, precum Elveţia, Portugalia sau Italia, nici nu avem treabă, le dăm lecţii de „scapă cine poate” oricând, la orice oră, gratis.

Ce conţine reţeta noastră? Simplu: în România vieţuiesc peste cinci milioane jumate de pensionari şi totuşi nu avem decât şase milioane de români vaccinaţi. Pensionarii sunt ţinuţi la „foc mic” antivaccin de amestecul naţional de prostie, ţâfnă şi dezinformare care domină societatea. Cine suflă în focul ăsta mic? Biserica, prin popii dezinformatori cu funcţii înalte şi nu ştiu câte brâuri  peste largile burţi. Arhiepiscopi, episcopi şi alţii ca ei, gen Teodosie de la Constanţa, sau cel care îi sfătuia pe enoriaşi „să nu se grăbească la vaccin” că Cîţu le dă din alea expirate – un conglomerat înfiorător de prostie neaoşă, manipulare şi dezinformare. La câteva zile distanţă, unul dintre enoriaşii care i-au ascultat predica a murit de Covid. Nu se grăbise deloc să se vaccineze, respectase îndemnurile „sfinţiei” sale...

Alte ingrediente perfect ţintite spre satisfacerea prostului gust al unui popor majoritar semianalfabet sunt băgate în reţeta românească de politicieni, medici, profesori şi oricine vrea să-i înjure pe Arafat, pe Gheorghiţă, pe Mahler sau alţi specialişti care încearcă să salveze ce se mai poate salva din sistemul sanitar românesc. Le stau la dispoziţie câteva televiziuni gen Antena 3, România TV sau Realitatea, Facebook şi alte reţele de socializare. Acolo se desfăşoară procesul vaccinaţilor, acolo au acces doar nevaccinaţii, manipulatorii şi dezinformatorii. Cum îi suportă, de ce îi suportă CNA-ul, o instituţie total acoperită de ridicol, nu se ştie.

Senatoarea Şoşoacă agresează cadre medicale în exerciţiul funcţiunii, se duce peste d-na doctor Beatrice Mahler şi mătură cu ea pe jos în faţa unor oameni care îşi pierduseră rudele nevaccinate. Nu o opreşte nimeni, nu o amendează nimeni, nu reuşeşte nimeni nici măcar s-o facă să poarte mască la dezbaterile din Parlament. Aceeaşi doamnă, avocată de meserie, o va apăra în instanţă pe profesoara de muzică din Botoşani care îşi îndemnase elevii să nu se vaccineze. Tot ea, probabil, va susţine o pledoarie publică în favoarea unei tanti de 80 de ani care a declarat că nu se vaccinează pentru că îi e teamă că nu va mai putea face copii.

Peste acest amestec otrăvit cu tot ce poate fi mai oripilant, mai dezgustător într-o societate care se pretinde normală se toarnă o fiertură măsluită de politicieni iresponsabili pe care i-a apucat strechea. Ca să fie clar că nu mai avem nicio şansă să fim iarăşi ce-am fost (oare ce-om fi fost?!), peste criza Covid 19 atât de prost gestionată de un guvern moale şi populist se picură o moţiune de cenzură, o activitate parlamentară fără nicio legătură cu bolile grave ale naţiunii şi un desfrâu verbal fără nicio limită al ipochimenilor care îşi tratează poporul cu sictir. Adică o criză politică prelungită, căci nu se ştie când îi va da „doctorul cel bun” de capăt şi ce diagnostic îi va pune. Ieri tocmai a picat guvernul Cioloş, ceea ce n-a mirat pe nimeni. Ce va urma? Alte jocuri fără nicio legătură cu realitatea.

Apropo de diagnostic: mie mi se pare că prostie, ţâfnă, ură, dezinformare, manipulare sună mult prea lejer faţă de ce se întâmplă în societatea românească acum. Aş zice că „demenţă în formă agravantă” se potriveşte mult mai bine celor care ne-au adus în această situaţie. Demenţă care ne va duce acolo unde ne este, de fapt, locul: în lumea celor care nu merită mai mult decât mizeria pe care o au. Şi pe care o întreţin cu prostia grosieră, îngâmfarea ţâfnoasă şi lipsa de empatie pe care le arată de fiecare dată când zic sau fac ceva.      

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.