OPINII 11 mai 2018

EDITORIAL. Pilonul II de pensii învrăjbeşte naţiunea centenară

de Dumitru Manolăchescu | 798 vizualizări

România centenară are prea puţine lucruri care să te bucure, să te facă să te simţi un român fericit, încrezător în tine şi în naţiunea ta – aici trebuie să precizez că, pentru foarte mulţi, naţiunea se confundă cu statul, iar statul cu Puterea care reprezintă statul. Altfel spus, unora le e greu să aibă încredere într-o naţiune care votează cu inconştientă veselie majoritatea care a ieşit în urma ultimelor alegeri parlamentare. Nu zic că-i bine, nu zic că-i rău, constat doar că din ce în ce mai mulţi români (o spun sondajele din ultima vreme) nu se mai identifică cu Puterea care conduce afacerile statului. Din fericire, aceiaşi români respectă şi preţuiesc încă naţiunea ai cărei cetăţeni sunt. Încă, pentru că s-ar putea să existe şi aici un final dacă somnul raţiunii naţiunii va continua să nască monştri.

Ajungem şi la subiect: fondurile de pensii private, pilonul II de pensii şi învrăjbirea naţiunii. Partidele aflate la butoane încep să nu mai aibă bani pentru salarii şi pensii. Crize de genul ăsta au fost mereu la noi, nu este o noutate că s-a golit bugetul. Problema e că nu prea ai cum să umpli golul ăsta, n-ai cu ce, n-ai surse care să acopere măririle de lefuri, necesare dar haotic-populist realizate. ANAF dă rateuri, privaţii sunt consideraţi inamicii statului şi desfiinţaţi de impozite împovărătoare; cine să mai contribuie la lefuri şi pensii? Şi cum populismul Puterii pesediste e la cote maxime, celui care conduce Partidul şi Guvernul îi e teamă să scoată din joben alte şi alte taxe şi impozite. Au dat liber la creşterea dărilor în teritoriu, „jupânii“ judeţelor şi localităţilor patriei sunt liberi să facă ce vor în materia asta. Dar nu va ajunge.

Pilonul II de pensii înseamnă peste 41 de miliarde de lei strânşi de fondurile private după ce banii celor peste 7 milioane de contributori au fost investiţi de administratorii acestora. O sumă care face teribil cu ochiul d-nei ministru Olguţa Vasilescu. Ministru care a ameninţat nu o dată cu închiderea acestui pilon II, ceea ce înseamnă transferarea miliardelor la fondul pensiilor de stat.

Altfel spus, banii aceştia nu vor mai ajunge la pensionarii anilor 2040-2050, adică la cei care au contribuit, ci vor fi folosiţi pentru plata pensiilor actuale. Ar trebui să fiu bucuros, nu? Guvernul a găsit bani să-mi plătească pensia, uraaa! Doar că, în loc să mă bucur, înjur constatând că băieţii mei vor avea mari probleme cu pensia lor atunci când va veni timpul. Mă simt cumva vinovat: eu le fur speranţele ca să-mi iau pensia. Ceva nu-i în regulă, şi dacă ai mei băieţi încă nu-şi acuză părinţii, sunt sigur că alţii o fac. Poate nu neapărat cu părinţii lor, poate cu „moşii“ în general, iar asta nu-i deloc în regulă. Generaţiile sunt oricum despărţite, certate, învinovăţirile şi neînţelegerile reciproce abundă, nu mai era nevoie şi de contribuţia unei Puteri iresponsabile, care să adâncească prăpastia.

Acest nedorit şi imbecil model de învrăjbire a populaţiei unei naţiuni poate fi letal în perspectivă. Tot această Putere analfabetă şi iresponsabilă i-a întors pe românii rămaşi în România să-i suporte pe Dragnea şi-ai lui împotriva românilor plecaţi de prea mult bine din ţara în care s-au născut, au crescut, au învăţat şi-au sperat. „N-ar trebui să aibă dreptul să voteze“, s-au auzit la un moment dat glasuri dogite de Ştefăneşti, Vasileşti, Nicoliceşti şi alţii de-ai lor. Nişte politicieni inepţi, care ignoră că românii din Diaspora trimit în ţară miliarde de euro în fiecare an. Dar unii înghit găluşca asta tâmpită şi se uită chiorâş la „străinii“ de peste graniţe în timp ce votează bucuroşi cu Partidul care le-a mai dat o chiflă la pensie şi o sută de lei la leafă. Nu-i suficient, fraţilor, e nevoie de mult mai mult pentru a avea un motiv să ne bucurăm. Asta, desigur, dacă vedem mai departe de vârful nasului şi nu punem botul la manipulările jegoase ale Partidului.

Reducerea contribuţiei la pilonul II de pensii este un fapt împlinit. Va urma închiderea definitivă a fondurilor private şi folosirea banilor pentru salvarea imaginii PSD-ALDE de „prieteni ai săracilor“. Dacă şi-ar înjumătăţi averile uriaşe, conducătorii noştri de partid şi de stat ar avea aproximativ aceleaşi rezultate. Şi n-ar mai amaneta viitorul copiilor şi nepoţilor noştri, cum corect remarca preşedintele Iohannis. Dar n-o vor face pentru că liderii noştri politici, penali cei mai mulţi dintre ei, nu mai au averi... Le-au trecut pe numele urmaşilor. Păi nu?! Cinstiţi şi săraci precum tovarăşul Ion Iliescu. Măcar el credea în „socialismul cu faţă umană“, ăştia se cred Dumnezei şi fură tot ce le pică în mâini fără teamă că i-ar putea pedepsi cineva.

V-am dat doar două exemple de acţiuni pentru învrăjbirea naţiunii, folosite din plin de politicienii aflaţi la Putere. Sunt cele care pe mine mă dor şi mă revoltă cel mai tare. Puteţi găsi şi altele, mai sunt destule, dar... la ce bun să vă stricaţi o zi de Mai?!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.