OPINII 10 iulie 2020

EDITORIAL. Parlamentul ne garantează dreptul de a muri de Covid 19

de Dumitru Manolăchescu | 1920 vizualizări

Preşedintele Iohannis îndeamnă la „concordie” măcar în ultimul ceas dinaintea potopului Covid 19. Ultimele 24 de oare au înregistrat „triumful” deşănţării şi iresponsabilităţii majorităţii parlamentare: 614 noi cazuri de infestări cu noul coronavirus. Un record pe care, odată şi-odată, parlamentarii majoritari şi CCR-AP vor trebui să şi-l asume. Nu o vor face, probabil, pentru că sunt laşi şi dispreţuiesc tot ce nu înseamnă propria piele. După ei vor rămâne doar vorbele goale. Şi morţii. Şi răniţii.

Pentru că, între timp, în România se moare de Covid 19 într-o veselă inconştienţă. Între timp, românii vor fi refuzaţi la export, nu vom mai putea circula pe nicăieri prin lume pentru că ni s-a dus buhul ce idioţi şi mizerabili suntem. Între timp, ieri după-masă deputaţii au dezbătut proiectul de lege cerut de CCR pentru carantinarea şi izolarea persoanelor suspecte sau infectate cu Sars-Cov2. Nu ştiu ce-au hotărât „onorabilii”, urmează ca războiul pe Covid 19 să se tranşeze la Senat.

Dar am avut curiozitatea să citesc amendamentele propuse de PSD şi UDMR la proiectul respectiv. A ieşit cum mă aşteptam: n-a mai rămas mare lucru din „carantina şi izolarea” prevăzute de Guvern şi de specialişti. A rămas că nicio putere din lumea asta nu poate obliga o persoană infectată să stea dracului acasă, în carantină, ori în spital. Pentru că persoana are drepturi şi este liberă. Libertate garantată de Constituţia apărată de CCR. Libertate garantată de nişte politicieni pentru care drepturile şi libertăţile nu înseamnă absolut nimic. Poţi muri liniştit, te poţi infecta oriunde şi oricând de la cineva „garantat” de Parlament cu drepturi şi libertăţi.

N-ai voie să-l spitalizezi sau să-l carantinezi pe suspect sau pe infectat decât dacă persoana cu pricina consimte să fie izolat în propria lui locuinţă. Adică bă, eu port virusul cu mine, dar voi n-aveţi voie să mă băgaţi la izolare în spital pentru că eu nu vreau la spitalul vostru, vreau la casa mea, în cartierul meu, să mai ies la o bere cu amicii...

Se-alege praful, încet dar sigur. Amenzi nu mai poţi da, carantină sau izolare n-ai voie, trăiască drepturile şi libertăţile care ne dau voie să murim! Şi să-i facem şi pe alţii să moară, să se infecteze, să sufere. Acestea sunt condiţiile în care se fac liberalii că guvernează. Spun „se fac” pentru că, de fapt, de guvernat guvernează tot PSD-ALDE-Pro România-UDMR-CCR. Aceiaşi care au fost la Putere, într-o formă sau alta, de 30 de ani încoace. Aceiaşi care ne-au adus pe cap tot soiul de „drepturi şi libertăţi” din experienţa sovietică a celor mai iubiţi tovarăşi conducători ai statului român post-revoluţionar, iar acum au trecut în extrema cealaltă: se sacrifică şi ne sacrifică de dragul drepturilor şi libertăţilor. Mi-e greaţă...

Inutil să vă informez, o ştiţi deja, că drepturile şi libertăţile persoanelor infectate sunt mai presus decât drepturile şi libertăţile celor care n-au avut norocul să se infecteze. De fapt, dacă mă gândesc bine, cred că PSD şi aliaţii vor să trăim într-o dulce egalitate fraternă, pe principiul „toţi suntem securişti sau informatori”, la care Ciolacu adaugă acum două noi etaje: „toţi suntem corupţi şi hoţi” şi „toţi trebuie să trecem prin infecţia cu noul coronavirus”. Cine nu vrea înseamnă că nu-i destul de patriot.

Ce ne rămâne de făcut? Habar n-am, credeţi-mă. Cum să ştii, când intri într-un spaţiu închis, ori când dai nas în nas pe stradă cu cineva, că ăla n-a refuzat carantinarea de Covid ce e?! Îl bagă cineva la închisoare dacă se dovedeşte, apoi, că a dat infecţia mai departe? Să fim serioşi, că sănătoşi e din ce în ce mai greu.

Nasol e că toate mizeriile astea te afectează la psihic. Îl auzi pe Ciolacu decretând savant „să-i lăsăm pe specialişti să vorbească, să hotărască, să nu se mai bage politicienii”, după care, a doua zi, politicienii partidului dumisale fac praf o lege dată de specialişti, de experţi, de medici. Cum mama dracului să rezişti unor asemenea inepţii?!

Va fi care pe care. La final, însă, nu Covid 19 ne va omorî, ne va termina, ne va îngenunchea definitiv, ci „Politicovid 20”. Virusul politic 2020 va fi sfârşitul speranţelor noastre într-o Românie şi-o lume normală.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.